Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

sep

13

Celkový výsledok Sever proti Juhu


Celkovy vysledok 373:387 prospech Juhu. Celkové skóre po 4. ročníkoch 2:2 V prílohe posielam výsledky 3 hracieho dňa.

Tri dni žila Žilina futbalom.

Od stredy 7. septembra ste mohli vidieť na Námestí Andreja Hlinku futbalové ihrisko kde sa odohral už 4. ročník podujatia Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom, ktoré pre Vás pripravilo mesto Žilina v spolupráci s KIA MOTORS a ostatnými partnermi.
Futbalové ihriská síce nepatria na námestia, ale v tomto prípade myslím ide o výnimku – začal svoje rozprávania Peter Zánický, z Mestského úradu z referátu športu. Snahou tohto podujatia je prilákať čo najviac Žilinčanov k pohybu a to sa nám aj atraktivitou prostredia aj podarilo. Veď na akcií sa predstavila necelá stovka futbalových tímov!! Každé družstvo odohralo jeden zápas čo predstavovalo spolu viac ako 22 hodinový futbalový maratón. Futbalovú loptu naháňala necelá tisícka Žilinčanov. Opäť sme mesto rozdelili symbolicky na dve časti – Sever a Juh podľa miesta pôsobenia. Myslím, že to má určitý náboj súťaženia – pokračuje svoje rozprávanie Peter Zánický. Mali sme tu škôlkárov, školákov, firmy, partie a už nám chýbajú len nejaké družstvá starších seniorov. Tento rok boli družstvá svedomitejšie a naozaj len výnimočne sa nám stalo, že družstvo neprišlo odohrať svoj zápas a museli „naskočiť“ náhradníci. Na námestí nechýbali detské atrakcie, futbalové zápolenie nám spríjemnila aj hudobná skupina Balkansambel, verím, že futbalisti ale aj diváci sa cítili počas týchto troch dní na námestí príjemne. Duel skončil tesným víťazstvom Juhu 387:373 a tak je historické skóre vyrovnané 2:2.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.