Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

nov

23

Medzinárodné plavecké stretnutie Žilina 2012


V dňoch 23. až 25. novembra 2012 usporiada Slovenská plavecká federácia a Slovenský plavecký zväz v spolupráci s Mestom Žilina, Mestskou plavárňou Žilina a Klubom plaveckých športov Nereus Žilina podujatie s názvom Medzinárodné plavecké stretnutie Žilina 2012. Slávnostné zahájenie stretnutia je 23. novembra o 17.00 hod.

Slávnostné zahájenie súťaže začne v piatok 23. novembra 2012 o 17.00 hod. (100 metrov voľný spôsob chlapci), za prítomnosti predstaviteľov Slovenskej plaveckej federácie a primátora mesta Žilina Igora Chomu. Potom pokračuje ďalšími disciplínami v sobotu od 10.00 hod.

Plavecké podujatie sa koná na Slovensku každých 8 rokov a tento rok zavíta do Žiliny. V plaveckých disciplínach budú počas troch dní súperiť plavci z centrálnej Európy. Pozvánky putovali pre športovcov krajín: Českej republiky, Maďarska, Slovinska, Poľska, Rumunska, Srbska a Macedónska. Zúčastnené krajiny doplnia aj najlepší slovenskí plavci v kategórií juniorov a junioriek. Predpokladá sa účasť viac ako 240 športovcov. Plavci predvedú svoje umenie v jednotlivých plaveckých disciplínach, ktoré sa budú plávať v rozplavbách na čas.

Za slovenskú výpravu Komisia vrcholového športu Slovenského plaveckého zväzu nominovala celkom 10 chlapcov a 10 dievčat s najlepšími výkonmi. Slovenská výprava príde do Žiliny už v stredu aby sa na blížiace sa preteky mohla pripravovať priamo v žilinskom krytom 5O m bazéne.

Medzinárodné plavecké stretnutie Žilina 2012 je jedno z najvýznamnejších plaveckých podujatí na Slovensku za posledné roky.

Medzinárodné podujatie bude ukončené v nedeľu v poobedňajších hodinách.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.