Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

15

Detský deň na ľade + FOTOGALÉRIA


Hokejová mládež v Žiline sa v sobotu 11. októbra 2014 pri príležitosti IIHF World Girls „Ice Hockey weekend 2014“ odprezentovala pred celým svetom. 

„Štvrté najväčšie mesto Slovenska neďaleko hraníc s Českou republikou a Poľskom…“ tak opisovali webové stránky Medzinárodnej hokejovej federácie www.iihf.com miesto najrozsiahlejšieho podujatia tohto druhu, venovaného najmä oslavám a propagácii ženského ľadového hokeja, keď hovorili o našej DoxxBet Aréne v Žiline. Žilinský zimný štadión však patril všetkým deťom, chlapcom aj dievčatám a podujatie nieslo názov Detský deň na ľade, ktoré MsHKM Žilina, s.r.o. organizoval v spolupráci s občianskym združením Hokejový klub Žilina, o.z., Mestom Žilina a Slovenským zväzom ľadového hokeja a už tradične za pomoci ochotných rodičov a dobrovoľníkov. V úvode sa predstavili všetky krasokorčuliarske kluby pôsobiace v Žiline krátkym vystúpením. Na vážnosti  podujatia pridal slávnostný nástup v čele s prezentáciou loga MsHKM Žilina, s.r.o., ružového dresu charakterizujúceho dievčenský hokejový deň v spoločnosti  maskota Goolyho (projekt SZĽH Korčuľuje celé Slovensko), nástupu žilinských hokejistiek, žilinských mladých hokejistov ŠHT, ich trénerov, mladých nádejí z hokejovej predprípravky  a v neposlednom rade nástup hostí, zavŕšený vypočutím si Slovenskej štátnej hymny.
Primátor mesta Ing. Igor Choma nastupoval v sprievode medzinárodnej hokejovej rozhodkyne zo ZOH 2014 v SOČI Michaely Kúdeľovej. Ťahákom na autogramy boli hokejové osobnosti: Róbert Petrovický, Roman Kontšek, Zuzana Tomčíková, Richard Lintner a aktívne sa hokejovo prejavil aj spevák Tomáš Bezdeda. V oficiálnej časti programu prevzal pri tejto príležitosti  primátor mesta Ing. Igor Choma z rúk mladých hokejistov ďakovnú plaketu za podporu a rozvoj mládežníckeho a ženského hokeja v Žiline, za jeho osobný prínos v procese oddeľovania hokejovej mládeže od seniorov a za vznik Mestského hokejového klubu mládeže MsHKM Žilina, s.r.o.
Hostia podujatia, osobnosti, následne obliekli tie najmladšie dievčatá – hokejistky do ružových dresov, ktoré klubu venoval SZĽH. Za potlesku prítomných odohrali tie najmenšie deti hokejovej predprípravky historický minihokejový zápas, v ktorom dievčatá v ružových dresoch porazili chlapcov výsledkom 1:0. Zápas to bol však vyrovnaný, a keby ešte pokračoval, chlapci by sa určite zahambiť nedali, nakoľko šancí mali neúrekom, no všetky im zmarila vynikajúca brankárka, len 8 ročná Ivanka Látková.
Program pokračoval ďalej minizápasom hokejistiek proti osobnostiam. Keďže si hokejistky s osobnosťami nedokázali v zápase poradiť  postupne ich na zápase pribúdalo. Za väčší počet hráčov na ľade nariadila Michaela Kúdeľová proti nim postupne až štyri trestné strieľania, v ktorých postupne skórovali bravúrnymi blafákmi Róbert Petrovický, Roman Kontšek ale v hambe nezostal ani Tomáš Bezdeda, či Zuzka Tomčíková. Všetci „účinkujúci“ potom odkorčuľovali k striedačkám, odkiaľ postupne vyzdvihli všetky súťažiace malé detičky, ktoré pri registrácii obdržali  súťažné „podpis“ karty, sponzorsky pre deti vyrobené spoločnosťou ABTLAČ SK, s.r.o.
Tie si potom hrdo nosili na krku a získavali na ne body za splnenie všetkých disciplín a podpisy hokejových osobností.  Celkovo detičky mali možnosť  vyskúšať si rôzne disciplíny na 12tich stanovištiach, pri ktorých im pri plnení disciplín pomáhali skúsení tréneri, či už hokejoví alebo trénerky krasokorčuľovania.
Hokejistkám a mladým hokejistom bola pridelená zodpovedná, no i fyzicky náročná úloha. Pomáhali deťom premiestňovať  sa od jedného stanovišťa k ďalšiemu a bola to veru záslužná a náročná činnosť, pri ktorej si na konci podujatia necítili kríže :-). Celkovo registráciou prešlo a súťažilo 122 detí a každému sa ušla cena zo stolíka plného cien. Ceny pre deti venovali: Mesto Žilina, SZĽH, HOGO, s.r.o., Libex, s.r.o., Deltech, a.s., ŠK MAKROTEAM, spol. s r.o. a ďalší.
O občerstvenie hostí a organizačného štábu sa vo forme dodania úžasnej kapustnice a domáceho piva postaral Prvý horský pivovar Vŕšky, Terchová. O pitný režim detí sa postarala spoločnosť MabaCar, s.r.o., koláčiky doma napiekli hokejistky, či rodičia mladých hokejistov a aby nebolo málo prispela aj Cukrárenská výroba Bytčica. O tlač veľkých plagátov sa postarala spoločnosť Mairon, s.r.o. , tlač loga vyrobil ALTOM reklama, s.r.o.
Zemiaková: “Termín podujatia bol nemenný a keďže mali naši starší žiaci a dorastenci zápasové kolo u hostí, muselo sa podujatie tentokrát zaobísť bez nich, ale aj bez ich rodičov, či športového manažéra Róberta Reháka. Konateľ nášho klubu Daniel Rančák, však všetkých dokonale zastúpil a s úsmevom na tvári odovzdával deťom ceny za absolvovanie všetkých súťaží. Prípravy podujatia sme začali pre množstvo iných dôležitých povinností na poslednú chvíľu a to sa podpísalo pod niektoré chybičky, ktorým by sme radi v budúcom roku predišli. 🙂 Ďakujem všetkým zúčastneným, organizačnému štábu dobrovoľníkov, osobitne ďakujem naším hosťom, ktorí si našli čas, chuť a záujem pricestovať a podporiť našu činnosť, ale aj tým, ktorí sa nemohli zúčastniť a pomáhali s prípravami pred podujatím za ich podporu, činnosť a osobný prínos. Vždy to bolo, je a bude o ochote ľudí podporiť čo i  len svojou činnosťou, dobrú vec. Už teraz sa teším na budúci rok.“

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.