Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jan

25

34. ročník – Jánošíkov kraj – bežky 23.01.2016


V sobotu 23. januára 2016 sa uskutočnil 33. ročník lyžiarskeho turistického prechodu známeho pod názvom „Jánošíkovým krajom“, ktorý je pripravovaný neziskovou organizáciou Jánošíkov kraj zo Žiliny. Nenormálne teplé januárové počasie bez snehu robilo organizátorom veľké starosti, pretože robiť lyžiarsky prechod bez snehu nemožno. V poslednej chvíli došlo k rýchlemu zlepšeniu a akcia sa mohla uskutočniť v pôvodne plánovanom termíne, aj keď klasické trasy prechodu museli byť pozmenené a boli urobené ako okruhové v oblasti Zázrivej, v paráčskej časti Oravskej Magury s dĺžkami 15, 20 a 30km.

Snehové podmienky na týchto trasách boli nakoniec veľmi dobré, na poslednú chvíľu sa nám podarilo prešlapať a vyznačiť pekné a zaujímavé trasy. Mrazivé, ale slnečné počasie krásu zázrivskej prírody dobre zvýraznilo a prispelo k spokojnosti účastníkov podujatia, ktoré si už získalo dobré meno aj ďaleko za hranicami nášho mesta.

Akcie sa zúčastnilo na troch rôzne náročných trasách viac než 170 turistov lyžiarov, z toho bolo 50 žien a dievčat. Vekovo výrazne najpočetnejšia bola staršia stredná generácia, mládež od 14 rokov mala len symbolické zastúpenie. Obdiv nás všetkých patrí dvom kmeťom, milovníkom pohybu v prírode, ktorí to s radosťou zvládli aj so svojimi ôsmimi krížikmi na pleciach.

K úspešnému zvládnutiu tohto pekného podujatia výrazne pomohla podpora a dobrá spolupráca s Mestom Žilina a Dopravným podnikom mesta Žilina, za čo im vyslovujeme úprimnú vďaku. Veľmi dobré podmienky pre zvládnutie záverečnej fázy podujatia sme našli v Penzióne Borončo v Havranej.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.