Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jún

10

Majstrovstvá Slovenska v orientačnom behu na Mariánskom námestí


V sobotu, 11. júna 2016 sa uskutočnia v našom meste Majstrovstvá Slovenska v orientačnom behu, v disciplíne šprint. Na štart sa do dnešného dňa prihlásilo viac než 300 pretekárov zo Slovenska ale aj z Česka a Poľska. Súťažiť sa bude v celkom 24 vekových kategóriách počnúc staršími žiakmi a končiac veteránmi nad 70 rokov. Centrum a cieľ pretekov na Mariánskom námestí bude prístupný aj širokej diváckej a športujúcej verejnosti. Súčasťou podujatia budú preteky pre zamestnancov KIA Motors Slovakia, ktorá podujatie podporila, ale aj preteky pre širokú verejnosť, ktorých účelom bude priblížiť orientačný beh ako šport pre celé rodiny. Nenechajte si teda ujsť príležitosť zoznámiť sa s orientačným behom ako športovým odvetvím v jeho vrcholovej podobe ale aj v podobe prístupnej bežnej verejnosti ako veľmi zaujímavej forme športovej aktivity spájajúcej pohyb s orientáciou v známom či neznámom prostredí.

Štart prvého pretekára Majstrovstiev SR je naplánovaný na 11,30 hod. Záujemcovia o verejné preteky sa môžu prihlásiť kedykoľvek od 12,00 do 14,00 hodiny na Mariánskom námestí vo zvlášť vyhradenom priestore, kde im bude bezplatne poskytnutá inštruktáž a vydaná špeciálna mapa pre orientačný beh, podľa ktorej budú mať za úlohu absolvovať orientačne nenáročnú trať v historickom centre mesta Žilina.

Na druhý deň, v nedeľu 12.6.2016, sa uskutoční jedno z kôl Slovenského pohára v terénoch pri obci Kunerad s centrom na miestnom futbalovom ihrisku. Štart prvého pretekára je o 9,30 hod.

sprint-9747 plagat A4

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.