Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

14

MEDAILOVÁ BODKA pre Kraso klub v sezóne 2015/2016


V Žiline sa už ľad na hlavnej hale roztápa a krasokorčuliari z  Kraso klubu Žilina už pomaly končia sezónu na ľade. Ešte pred Veľkou Nocou 19.3. sme sa predviedli peknou choreografiou na  zahájení ženského turnaja v hokeji a naše krasokorčuliarky uviedli 4 medzinárodné hokejové tímy na zahajovacom ceremoniále, na ktorom sa zúčastnil aj primátor Žiliny.

kraso1

V apríli 1.-3.4.2016 sa šesť detí z klubu zúčastnilo medzinárodnej súťaže 11th Avas Cup v Miskolci. Nielen že sme nazbierali cenné skúsenosti, ale po slušných výkonoch detí sme aj v medzinárodnej konkurencii získali 3 medaile. V kategórii najmladších chicks 2008 nás reprezentovala Matea Kandera. Po sezóne, kedy jej  často len o vlások unikla medailová priečka,  si konečne zaslúžene vybojovala striebornú medailu. V kategórii  Cubs 2008 boys získal Roman Všetička taktiež striebornú medailu, i keď na preteky cestoval z dôvodu choroby úplne bez prípravy. V tej istej kategórii sa na 3.mieste umiestnil ďalší Žilinčan –  Samuel Benko.

kraso2V kategórii Cubs 2008 girls  Ellis Rybáriková zostala tesne za medailovými pozíciami – na 4.priečke a Viktória Chladnúchová na 9.priečke. V kategórii Recreational skating B bronze obsadila Petra Kozáčková  6.miesto.

Túto sobotu 9.4.2016 sa konal v Púchove aj posledný pretek sezóny v hobby korčuľovaní – finále interpretačného korčuľovania. Zúčastnili sa ho Petra Kozáčková, ktorá obsadila pekné 3.miesto v IK C2 gold a Vanessa Chovancová skončila na 4.mieste v IK C3 gold.

Pretekárska sezóna sa týmto pre nás definitívne skončila – odpočítavame posledné tréningy na ľade a tešíme sa na zaslúžený oddych pre deti i trénerov. Po krátkej prestávke krasokorčuliari začnú v máji s letnou kondičnou, baletnou a gymnastickou príravou.

Petra Kozačková – 3.miesto

Petra Kozačková – 3.miesto

Krasokorčuľovanie je náročný šport nielen na ľade, pekným výsledkom predchádza aj   nevyhnutná letná príprava. Tak nám držte palce, aby sa nám v budúcej sezóne darilo ešte viac a ak máte doma neposedné deti vo veku 4-5 rokov, radi ich u nás uvítame od septembra v škole korčuľovania na ľade a tie najšikovnejšie deti aj v našom oddieli. Okrem toho nám koncom apríla začína aj inline škola korčuľovania pre deti i dospelých. Viac informácii nájdete na našej stránke www.krasoklubzilina.sk

M.Drdáková

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.