Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

26

Žilinskí karatisti úspešne reprezentovali Slovensko na turnaji v ukrajinskom Ľvove


V sobotu 20. mája 2017 sa v Ľvove (Ukrajina) konal nominačný turnaj kadetov, juniorov a U21 na MS, ktoré sa uskutočnia koncom októbra v španielskom Tenerife. Slovenské farby reprezentoval rekordný počet piatich pretekárov AC UNIZA Žilina, premiéru v národnom drese si odbili traja. Popri skúsenejších Marekovi Pončkovi a Sarah Hrnkovej reprezentovali najcennejšie farby prvykrát Mirka Pevalová, Anetka Pechotová a Sára Duďjaková.

Posledné dve menované pri svojich premiérach hneď zaznamenali dva víťazné zápasy, pričom vo svojich náročných kategóriach sa Anetka dostala do druhého kola a Sára až do štvrťfinále. Mirka a Marek ešte nemajú po dlhodobých zraneniach obvyklú formu, a hoci sa im nedarilo, naznačili, že čoskoro sú späť v plnej sile.

Žilinské medailové nádeje napokon naplnila Sarah Hrnková, ktorá v športovom zápase junioriek – 59 kilogramov získala bronz, a s ním zároveň aj dôležité body do nominačného rebríčka, v ktorom je priebežnou líderkou. Na turnaji sa ako reprezentačný tréner U21 zúčastnil aj tréner AC UNIZA Ján Novosad.

Posledný tohtosezónny nominačný turnaj sa uskutoční 1. – 2. júla v chorvátskom Umagu.

Výsledkový servis International Union Cup – Ľvov – Ukrajina:
3. miesto Sarah Hrnkova – kumite juniorky -59 kg

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.