Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

11

LUKOSTRELECKÉ OPEN DAYS


Pozývame záujemcov všetkých vekových kategórií, ktorí si chcú vyskúšať streľbu z ozajstného luku a vidieť, ako súťažia najlepší lukostrelci Slovenska v mládežníckych kategóriách na 2 .kolo Podtatranskej ligy „O pohár primátora mesta Žilina“, lukostreleckých pretekov pre deti a mládež dňa 27.5.2018 v Žiline v priestoroch Vojenského útvaru 2790 v Žiline.

Počas týchto tzv.Open Days v lukostreľbe dňa 27.5.2018 v čase od 10,00 do 14,00 lukostrelecký klub REFLEX ŽILINA predstaví širokej verejnosti lukostreľbu ako aktívnu a zdravú rekreačnú aktivitu. Lukostreľba je šport, ktorý môžu vykonávať všetky vekové kategórie, od najmenších detí až po seniorov. Taktiež je to šport vhodný aj pre zdravotne znevýhodnené osoby. Lukostreľba spája generácie a častokrát sa jej venujú celé rodiny.

V priestoroch VÚ2790  bude možnosť teda nie len zažiť atmosféru pretekov a vidieť výborných lukostrelcov priamo v akcii ale najmä bude mať možnosť vyskúšať si tento netradičný, ale o to zaujímavejší šport aj na vlastnej koži.

Na hlavnej ploche – futbalovom ihrisku – bude paralelne prebiehať mládežnícky pretek, ktorého sa zúčastnia viacerí členovia Centra talentovanej mládeže Slovenského lukostreleckého zväzu, z toho aj dvaja strelci usporiadateľského klubu, Ján Jakub Hanuliak a Ján Kúdelčík. Mnohí z nich už v najbližšom čase zabojujú o  miestenku na OH mládeže v Argentíne a niektorí sa zúčastnia ešte tento mesiac Európskeho mládežníckeho pohára v Roverete, v Taliansku ako i Majstrovstiev Európy mládeže v Patre v Grécku.

Táto lukostrelecká ochutnávka bude prebiehať pod záštitou primátora mesta Žilina, a je financovaná z grantovej dotácie pre oblasť športu 2018 ako i za podpory spoločnosti Doprastav, a.s.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.