Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

21

ŽILINSKÝ NEYMAR JR’S FIVE POZNÁ SVOJICH VÍŤAZOV


ŠTYRI TÍMY POSTÚPILI NA NÁRODNÉ FINÁLE

V poradí tretia kvalifikačná zastávka futbalového turnaja Neymar Jr’s Five pozná už aj svojich žilinských víťazov. Po zápasoch v Prešove a v Banskej Bystrici sa na ihriská v Žiline postavil zatiaľ najväčší počet tímov. Trávnatý povrch a asfalt, na ktorých sa hralo v predchádzajúcich mestách, vystriedal tentokrát umelý trávnik. V zápasoch nastúpil prvý zmiešaný tím so ženskou hráčkou, aj partia študentov zo Španielska.

V akčných desaťminútových zápasoch, v ktorých hrajú piati na piatich, za rozhodlo o štyroch najlepších tímoch postupujúcich do Bratislavy. Zo Žiliny sa na národné finále prebojovali FC Manolo Žilina, z tretieho miesta postúpili Young Boys a z druhého miesta tím s takmer totožným názvom, iba bez medzery, YoungBoys. Prvé miesto si vybojoval tím z Dubnice nad Váhom – Espanyol. Kapitán tímu, Peter Jakuš, je vďačný najmä spoluhráčovi Jurajovi Šupákovi: „Juraj nás zavolal iba tak, že poďme si zakopať. Prišli sme skromne piati a vyhrali sme to. V Bratislave chceme podať najlepší výkon, ísť do Brazílie, a hlavne si to užiť!“

Prezident Slovenského zväzu malého futbalu a zakladateľ TOP ligy Peter Králik hodnotí ďalšiu úspešnú kvalifikáciu Neymar Jr’s Five na Slovensku: „Dnes to bolo vynikajúce, mali sme tu 27 tímov a aj počasie vyšlo zatiaľ asi najlepšie, keďže nebolo tak slnečno celý deň a bolo trošku pod mrakom.“ Malému futbalu akcia dopomohla pri jeho zviditeľnení v týchto končinách: „Tým, že malý futbal tu zatiaľ iba začína, tak sme radi, že sme ho mohli takto spropagovať. Cítime, že sa dostáva do popredia a jeho popularita sa zvyšuje aj v Žiline. A to je skvelé!“ Na pláne ostala posledná kvalifikačná zastávka v hlavnom meste, po ktorej nasleduje slovenské finále: „Už sa tešíme na Bratislavu. Veríme, že to bude najpočetnejší turnaj, čo sa týka tímov, a najmä finále bude na neskutočnej úrovni. Budú na ňom výborné tímy z celého Slovenska, a bude to zároveň pekná bodka za celým turnajom,“ dodáva Peter Králik.

Národné finále bude 3. júna 2018 v Bratislave a rozhodne sa na ňom o celkových víťazoch, ktorí budú Slovensko reprezentovať na svetovom finále v brazílskom Praia Grande. V hre sú dve exkluzívne miestenky do Južnej Ameriky – jedna pre víťazný ženský tím a jedna pre mužský/zmiešaný tím. A tiež šanca stretnúť sa s Neymarom osobne a zahrať si proti nemu a jeho kamošom. Registrácia na poslednú kvalifikáciu, ktorá bude v hlavnom meste v sobotu 2. júna je ešte stále otvorená.

O NEYMAR JR’S FIVE
Pravidlá sú jednoduché – zápasy sú rýchle, technické a trvajú intenzívnych desať minút. Hrá sa na malom ihrisku, bez brankára, piati na piatich. Keď jeden tím skóruje, ten druhý prichádza o hráča. Na kvalifikácie sa môžu registrovať tímy (mužské aj zmiešané), v ktorých musí byť minimálne päť a maximálne sedem hráčov vo veku 16 až 25 rokov (v každom tíme sú povolení dvaja hráči, ktorí môžu mať viac ako 25 rokov). Ženský turnaj sa odohrá priamo s národným finále v Bratislave a má kapacitu 16 tímov. Registrácia do Bratislavy je ešte otvorená a nájdete ju na neymarjrsfive.com/sk, ďalšie zaujímavosti hľadajte aj na redbull.sk/neymar.

Tohtoročný Neymar Jr’s Five je už tretím v poradí, zatiaľ najväčším a po prvý raz aj na Slovensku. Do turnajov sa zapojilo až 62 krajín zo šiestich kontinentov. Prvé miesto v lokálnom finále zabezpečí tímom letenky do brazílskeho Praia Grande, kde sa 21. júla 2018 v Instituto Projeto Neymar Jr rozhodne o globálnych víťazoch, ktorí si zahrajú proti Neymarovi. Úvodný ročník vyhral v roku 2016 tím z Brazílie a minulý rok sa kráľmi malého futbalu stali Rumuni.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.