Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

nov

26

Králik a Hrnková víťazmi slovenského pohára v karate


V sobotu 16. novembra sa v Šuranoch konalo druhé kolo slovenského pohára v karate dorastencov, juniorov a U21. Turnaj je zároveň postupovým turnajom na MSR v týchto vekových kategóriách a tiež nominačným turnajom na ME, ktoré sa budú konať vo februári v Budapešti. 

Reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina v Šuranoch predviedli niekoľko skvelých výkonov a domov si odniesli dovedna 5 medailí.  Najlepšie si počínal Tomáš Králik, ktorý dominoval v kategórii mladších dorastencov do 55 kg. Tomáš zlatom potvrdil aj víťazstvo z prvého kola SP v Košiciach a stal sa tak celkovým víťazom slovenského pohára. Napodobnil tým Sarah Hrnkovú, ktorá síce v Šuranoch neštartovala, no víťazstvo v prvom kole jej napokon stačilo na celkové prvenstvo.

Vynikajúce výkony tiež podala  Miroslava Pevalová, ktorej žreb vôbec nebol jednoduchý. Cez dve náročné súperky sa prebojovala až do finále. Tam na ňu čakala súperka, ktorá na nedávnych MS v Chile obsadila vynikajúcu 5. priečku. Mirka finálový zápas rozbehla veľmi dobre, pričom dva krát viedla dvojbodovým rozdielom. Svoje vedenie si však v závere nepostrážila a pre svoj klub získala striebro.

Veľmi dobre výkony podali aj Aneta Pechotová, Stella Bytčanek a Michal Kočuta. Všetci menovaní doplnili medailovú zbierku o bronzové medaily.

Všetkým úspešným karatistom gratulujeme a prajeme úspešný záver prípravy na blížiace sa MSR, ktoré sa uskutočnia 7. decembra v Trnave.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.