Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

mar

18

Kraso klub Žilina získal dve medaile na MS SR v kategórií nádeje 7


V sobotu 16.3.2019 sa v Novom Meste nad Váhom uskutočnil najdôležitejší pretek tejto sezóny pre krasokorčuliarov vo veku 7-12 rokov  Majstrovstvá Slovenska nádejí a mladšieho žiactva . Nominovalo sa naň len 12 najlepších pretekárov v každej kategórii nádejí a  24 najlepších pretekárov v dvojročnej kategórii mladšieho žiactva.

Z nášho klubu na MS SR splnili podmienky štartu  5 pretekárov . Roman Všetička, má už však svoj štart dávno za sebou. Štartoval na MS SR staršieho žiactva a juniorov v Pezinku už počas prvého marcového víkendu. V silnej konkurencii starších žiakov sa nestratil, získal zaslúžené 6.miesto s počtom bodov  67,03.

Ostatné štyri dievčatá bojovali o čo najlepšie umiestnenia v najmladšej kategórii  Nádeje 7, čo nám  prináša nádej na dobré výsledky aj do bu-dúcnosti .

Ruth Deáková  len pred 3 týždňami dorobila testy potrebné ku štartu a už postup na MS SR mal pre ňu cenu zlata. Za svoju jazdu získala 18,07 bodu a 7.miesto.  

Eliška Cesneková s jazdou na ľudové motívy z rozprávok získala pekné 5.miesto s počtom bodov 18,65. Natália Matušková zabojovala a naj- mä vďaka vydareným náročným piruetám a peknému predvedeniu jazdy obsadila krásne tretie miesto /21,61b/.

Druhé miesto si taktiež odnášame do Žiliny. Zaslúženým ziskom striebra sa môže popýšiť Alica Drdáková, ktorá celú sezónu šliapala na päty víťazke Ele Drličkovej z Trenčína. Nakoniec jej jazda síce  ani na MS SR na víťazku nestačila, ale svojou vydarenou  energickou jazdou  v štýle Charleston získala 23,35 bodu a veľmi cenné 2.miesto.

Úspech našich krasokorčuliarov je odmenou za ich nesmiernu snahu a bojovnosť, za obetavosť rodičov a tvrdú prácu tréneriek.  Tešíme sa s nimi a veríme, že úspech ich bude motivovať a poháňať do ďalšej práce.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.