Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

13

Tri žiacke tituly majstra SR a nový klubový rekord karatistov


V sobotu 11.5. sa v popradskej Poprad Aréne konali majstrovstvá Slovenskej republiky v karate detí a žiakov. Tie bývajú tradične najpočetnejšie zo všetkých vekových kategórií, o čom svedčia aj tohtoročné čísla: 595 súťažiacich zo 61 klubov vytvorilo až 1166 štartov.

Karate Klub AC UNIZA Žilina na tomto podujatí reprezentovalo 19 pretekárov, ktorí sa postupne zapojili do súťaže v disciplínach agility, kata aj kumite. Najmladší Žilinčania sa v posledných rokoch pravidelne zapisujú do medailových štatistík a výnimkou nebol ani ten aktuálny. 10 individuálnych a 2 tímové medaily znamenajú nový klubový rekord v počte získaných cenných kovov.

Už počas otváracieho ceremoniálu si prevzal Jakub Pechota ocenenie pre celkového víťaza Slovenského pohára. No a ten sa premiérovo stal aj majstrom SR.  Jakub sa po 4 rokoch druhých a tretích miest konečne dočkal aj zlata a to napriek tomu, že v 23 člennej kategórii mu situáciu výrazne skomplikovali zdravotné problémy.

Ďalším zlatým z nádejnej žilinskej generácie je Oliver Bodnár. Ten po smolnom počínaní v súťaži kata, kde mu medaila unikla len tesne, v športovom zápase kumite podal vynikajúce výkony a rovnako dokráčal až na najvyšší stupienok. Za zmienku stojí predovšetkým jeho finálový výkon, kde „vymazal“ súpera z Košíc, ktorý dovtedy suverénne prechádzal elimináciou a vo všetkých zápasoch dosahoval vysoké víťazstvá. Finálové  skóre 5:0 pre Olivera hovorí za všetko.

Tretie zlato pre žltozelené farby získal Mário Pavlovič, ktorý dosiahol najlepší čas v koordinačno-rýchlostnej kategórii agility. Toto neskôr doplnil cenným bronzom v športovom zápase kumite. 

Žilinská mládež sa posledné roky pravidelne drží v slovenskej špičke o čom svedčia aj ďalšie popredné a medailové umiestnenia. V priemerne 20 až 30 členných kategóriách  ich zisk rozhodne nie je „zadarmo“. Za zmienku tiež určite stojí striebro v súborných cvičeniach kata Jakuba Pyšného ako aj bronzové medaily Martina Kampu, Martina Krempaského, Terézie Tabačkovej a Nelly Drškovej, ktorá stála na stupni víťazov v kata aj kumite.

K tomu treba pripočítať aj dva bronzy v súťažiach tímov kumite chlapcov 8-9 a 10-11 ročných, ktoré prebehli už v rámci kôl slovenského pohára.

Nebyť smolných prehier Alexandra Bello, Stelly Bytčanek, či Jakuba Bučeka, ktorým napriek výborným výkonom medaila unikla o vlások, bola by štatistika ešte lepšia, no napriek tomu je počínanie celého tímu skvelým výsledkom a všetkým jeho reprezentantom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu mesta.

Výsledkový servis MSR detí a žiakov v Karate:

1.miesto – Majstri SR:
Bodnár Oliver – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 26kg pokročilí,
Pechota Jakub – Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 35kg pokročilí,
Pavlovič Mário – Agility chlapci 9 roční.

2.miesto:
Pyšný Jakub – Kata chlapci 5 rokov.

3.miesto:
Dršková Nella – Kata dievčatá 6-7 rokov začiatočníčky,
Dršková Nella – Kumite dievčatá 6-7 rokov do 28kg,
Kampa Martin – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 30kg začiatočníci,
Krempaský Martin – Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 30kg pokročilí,
Pavlovič Mário – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 30kg pokročilí,
Tabačková Terézia – Kumite mladšie žiačky 8-9 rokov do 37kg pokročilé.

5.miesto:
Bello Alexander – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 34kg pokročilí,
Bytčanek Stella – Kumite staršie žiačky 10-11 rokov nad 40kg pokročilé,
Pyšný Jakub – Kumite chlapci 6-7 rokov do 30kg,
Buček Jakub – Kata chlapci 6-7 rokov začiatočníci.

7.miesto:
Bodnár Oliver    Kata mladší žiaci 8-9 rokov pokročilí.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.