Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jan

14

Zlatá chorvátska generálka Hrnkovej pred ME


12.1.2019 sa v chorvátskom Samobore uskutočnil 28. ročník GRAND PRIX CROATIA v Karate. Vďaka svojmu termínu, krátko pred ME dorastencov, juniorov a U21 býva tento turnaj veľmi dobre obsadený, nakoľko pre mnohé reprezentácie je záverečnou previerkou pred vrcholom sezóny. Aktuálneho ročníka sa zúčastnilo až 1575 pretekárov zo 176 nie len európskych klubov. V slovenských farbách na turnaji štartovali dve nominantky ME, Hana Kuklová a Sarah Hrnková.

Slovenská reprezentácia na turnaji získala 2 zlaté, 3 strieborné a 4 bronzové medaily. A pre žilinské karate je potešujúci predovšetkým fakt, že jednou zlatou k uvedenej štatistike prispela pretekárka AC UNIZA Žilina Sarah Hrnková, ktorá zvládla všetkých svojich 5 zápasov a na stupni víťazov stala pred  súperkami z Chorvátska, Talianska a Bieloruska. Kuklovej sa po minuloročnom bronze tento krát nezadarilo a s turnajom sa musela rozlúčiť po tesnej prehre už v prvom kole.

V každom prípade však možno Hrnkovej výsledok, vzhľadom na náročnosť turnaja, považovať za jeden z najvýznamnejších v poslednom období. Veríme, že to je dobrým signálom pred blížiacou sa Európou a naše talentované želiezka v ohni dajú o sebe vo februári v Dánsku vedieť.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.