Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

03

Kuklová v Lisabone deviata


Seriál svetových pohárov K1 Premier League pokračoval v dňoch 30.4 – 2.5.2021 v Portugalsku. Dejiskom podujatia bol Lisabon a svoje želiezka v ohni na turnaji mal aj Karate Klub AC UNIZA Žilina. Reprezentovali nás Sarah Hrnková (študentka Akadémie Policajného zboru v Bratislave) a Hana Kuklová (študentka fakulty zdravotníckych vied v Piešťanoch).

 
 

Už v piatok zasiahla do bojov Hana Kuklová. V prvom kole kategórie kumite žien do 55 kg postúpila cez Maročanku Ouhammad Khawla. V druhom kole na ňu už čakala Egypťanka Attia Yasmin, ktorá je majsterkou sveta a niekoľkonásobnou víťazkou svetového pohára. Prekvapenie na úkor Egypťanky sa žiaľ nekonalo a do ďalších bojov postúpila ona. Keďže však bola úspešná a postúpila až do finále, Hana sa dostala do repasáže (poz.: opravné zápasy až po boj o bronzovú medailu). Tam však nestačila na Talianku Brunori Veronicu a v konečnom účtovaní tak obsadila deviatu priečku.

 

O deň neskôr sa na tatami predstavila aj Sarah Hrnková. Tá štartovala v kategórii kumite žien do 61 kg, kde však tento krát neprešla cez prvé kolo. Narazila v ňom na dvojnásobnú majsterku Európy, Ukrajinku Anitu Seroginu. Ukrajinka hneď v ďalšom kole prehrala s úradujúcou majsterkou sveta Jovanou Prekovič zo Srbska a pre Sarah to znamenalo koniec nádejí na repasáž.

Na obe pretekárky už o dva týždne čakajú ME seniorov v Chorvátsku a my veríme, že podajú skvelé výkony a budú mať aj kúsok povestného športového šťastia.

Viac o svetovm pohári v Lisabone nájdete na:

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.