Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

29

Majstrovský titul Kuklovej a šanca zabojovať o Tokio


Uplynulý týždeň v X-Bionic Sphere v Šamoríne patril opäť karatistom. Program bol však tento krát skutočne nabitý a pozostával až z troch podujatí – majstrovstiev SR seniorov, turnaja v olympijských kategóriách a nasledujúceho sústredenia reprezentácie SR. Program bol dôležitý predovšetkým pre seniorov, ktorým sa blížia majstrovstvá Európy, svetový pohár v Lisabone a kvalifikačný turnaj OH Tokio v Paríži.

Majstrovstvá SR seniorov

Turnaj prebehol v dňoch 16.-17.4.2021 a bol skutočne výnimočný. Množstvo skvelých výkonov podtrhuje fakt, že etablovaným harcovníkom začína šliapať na päty silná juniorská generácia. Výnimkou nie je ani team Karate Klubu AC UNIZA Žilina, ktorý reprezentovala mladá trojica Miroslava Pevalová, Sarah Hrnková (študentka Akadémie Policajného zboru v Bratislave) a Hana Kuklová (študentka fakulty zdravotníckych vied v Piešťanoch). Všetky pretekárky podali na tatami veľmi dobré výkony, čoho výsledkom bol zisk jednej zlatej a dvoch bronzových medailí.

Gratulácia patrí predovšetkým Hane Kuklovej, ktorá zvíťazila vo všetkých svojich zápasoch a obhájila tak svoj minuloročný premiérový titul na seniorskom poli.

Turnaj Olympijských váhových kategórií

Ako je známe, turnaj v karate na blížiacej sa letnej olympiáde v Tokiu prebehne v upravených hmotnostných kategóriách. Pre väčšinu kategórii to znamená, že sa budú spájať vždy dve štandardné váhové kategórie do jednej olympijskej. Ako príklad možno uviesť štandardné kategórie kumite žien – 50 kg a – 55 kg, ktoré sa spoja do olympijskej „váhovky“ – 55 kg. Výnimkou je stredná kategória kumite žien – 61 kg, ktorá zostáva nezmenená.

Na základe výsledku z MSR boli do turnaja olympijských kategórií nominované Hana Kuklová a Sarah Hrnková. Hana ani na tomto turnaji nenašla premožiteľku a do svojej zbierky pridala ďalšie zlato. Sarah svoj výkon oproti MSR zlepšila a získala striebro. Predovšetkým pre Kuklovú tento výsledok znamená šancu nominovať sa na kvalifikačný turnaj OH, ktorý sa v Júni uskutoční v Paríži.

Reprezentačné sústredenie

Po ukončení súťažných dní, pokračovalo podujatie sústredením reprezentácie SR. To prebehlo aj za účasti všetkých vyššie menovaných pretekárok žilinského klubu. Sústredenie bolo predovšetkým prípravou na svetový pohár v Lisabone, no výkony reprezentantov boli sledované aj z hľadiska nominácie do súťaže družstiev na májové ME seniorov v chorvátskom Poreči.

 

Výsledkový servis:

1. miesto:

Kuklová Hana – MSR – Kumite seniorky do 55kg,

Kuklová Hana – OLYMP – Kumite seniorky do 55kg,

 

2. miesto:

Hrnková Sarah Kumite OLYMP seniorky do 61kg,

 

3. miesto:

Hrnková Sarah – MSR – Kumite seniorky do 61kg,

Pevalová Miroslava – MSR – Kumite seniorky do 68kg.

 

Záznam z LIVE STREAM oboch turnajov nájdete na youtube kanáli slovenského zväzu karate.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.