Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

okt

26

Majstrovstvá Slovenska LEAD&SPEED mládeže, dospelých a seniorov


Počas predposledného októbrového víkendu sa sa v lezeckom centre LA SKALA konali Majstrovstvá Slovenska v lezení na obtiažnosť a rýchlosť v kategórii mládeže a dospelých. 

Staviteľ Jakub Jiří Švub pripravil na sobotné preteky v lezení s lanom po dve kvalifikačné cesty pre každú kategóriu, poobedie patrilo finálovým cestám – jednej pre mužov, jednej pre ženy. Napriek aktuálnej situácii bola atmosféra výborná a výkony lezcov gradovali. Finálovú cestu sa z mužov podarilo topnúť iba Petrovi Kuricovi, ktorý najťažší krok v ceste elegantne okabátil a doliezol si po suverénne víťazstvo. Druhé miesto patrilo Jakubovi Fábricovi a tretie Tomášovi Bučekovi.

V kategórii žien si prvé dve medailové miesta rozdelili sestry Lujza a Vanda Michalkové z Bratislavy, bronz si odniesla ich klubová kolegyňa Martina Buršíková.   

Nedeľa patrila Majstrovstvám dospelých a mládeže v lezení na rýchlosť. Medailové priečky si rozdelili tretí Filip Hromada, druhý Peter Kuric a ako prvý skončil Jakub Fábric. Medzi ženami sa  vicemajsterkou stala Lea Slobodová a najrýchlejšou pretekárkou bola tak ako minulý rok Martina Buršíková. Za zmienku určite stojí účasť Martina Šutvaya zo Žiliny, ktorý svoj minuloročný čas 18,5 sekundy značne zlepšil a s časom 15,89 sekundy krásne reprezentoval kategóriu seniorov nad 50 rokov. 

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa aj napriek aktuálnym podmienkam rozhodli zúčastniť a podali perfektný športový výkon.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.