Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

16

Broďani a Greguš majstrami SR v karate


V sobotu 7.5.2022 sa v Bratislavskej NTC aréne uskutočnili majstrovstvá SR dorastencov a juniorov v karate. Turnaj prebehol za účasti 44 klubov, ktoré reprezentovalo 305 pretekárov, ktorí vytvorili spolu 323 štartov. Reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina na ňom zaknihovali niekoľko veľmi dobrých výsledkov, čo klubu v celkovom hodnotení klubov vynieslo výbornú 5. priečku. V hodnotení samotného športového zápasu kumite (do súťaží kata sa Žilinčania nezapojili) sme dokonca skončili tretí.

Greguš a Broďani majstrami SR

V tvrdej konkurencii si najlepšie počínali mladší dorastenec Alexander Greguš a dorastenec Alexander Broďani. Obom sa podarilo zdolať všetkých svojich súperov a zaslúženou odmenou im boli tituly majstrov SR. V oboch prípadoch chalani absolvovali v početných kategóriách po 4 náročné zápasy.

Králikovo striebro a bronzy jednotlivcov aj družstiev

Zdá sa, že po období výsledkového „trápenia sa“ opäť nachádza svoju formu aj Tomáš Králik. Ten sa po 3. krát v rade prebojoval až do finále, kde po dramatickom zápase s kvalitným súperom z Rapidu Bratislava obsadil druhú priečku. Finalistom veľmi dobre sekundovali Michal Kočuta, Jakub Labuda, Mário Pavlovič a Veronika Vrabcová, ktorí zhodne získali bronz. Títo svoje výkony neskôr potvrdili aj v súťaži družstiev, kde bronzové medaily pridali kadeti aj juniori. Svoju váhu napokon majú aj nepopulárne zemiakové medaily, ktoré v početne obsadených kategóriách získali Jakub Pechota a Maximilián Krempaský.

Po výsledkovom útlme sa sa ukazuje, že žilinskí karatisti sa postupne rozbiehajú a k dosiahnutým výsledkom im srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia do ďalšej práce.

Výsledkový Servis:

1. miesto:
Broďani Alexander – Kumite kadeti 14-15 rokov do 63kg,
Greguš Alexander – Kumite mladší kadeti 12-13 rokov do 45kg,

2. miesto:
Králik Tomáš – Kumite kadeti 14-15 rokov nad 70kg,

3. miesto:
Kočuta Michal – Kumite juniori 16-17 rokov do 76kg,
Labuda Jakub – Kumite juniori 16-17 rokov nad 76kg,
Pavlovič Mario – Kumite mladší kadeti 12-13 rokov do 40kg,
Vrabcová Veronika – Kumite mladšie kadetky 12-13 rokov do 40kg,

5. miesto:
Krempaský Maximilián – Kumite mladší kadeti 12-13 rokov do 40kg,
Pechota Jakub – Kumite kadeti 14-15 rokov do 52kg,

7. miesto:
Bittšánska Elisa – Kumite kadetky 14-15 rokov nad 54kg.

Viac o turnaji nájdete TU.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.