Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

dec

06

Broďani obhájil titul majstra SR v karate


V sobotu 3.12.2022 sa v Trnave konali majstrovstvá SR dorastencov, juniorov a U21 v karate. Na turnaji štartovalo 386 pretekárov z 57 klubov, ktorí vytvorili spolu 451 štartov. Na turnaji štartovalo aj 11 pretekárov karate klubu AC UNIZA Žilina. Tento počet mal byť pôvodne ešte vyšší, no veľká „maródka“ v teame napokon žilinskú štartovú listinu výrazne okresala. Zverenci trénera Jána Novosada, ktorý je tiež trénerom mládežníckej reprezentácie SR, sa však v tvrdej konkurencii nestratili a vybojovali spolu 7 medailí.

 
 
 

Pavlovič víťazom slovenského pohára

 

Ešte pred začiatkom podujatia, počas slávnostného otvorenia súťaže, boli vyhlásení celkoví víťazi slovenského pohára. V kategórii mladších dorastencov – 45 kg sa tejto pocty dostalo Máriovi Pavlovičovi, ktorý úspešne bojoval na slovenských pohároch v Myjave a v Košiciach.

 
 

Foto: Mário Pavlovič s trénerom Karate Klubu AC UNIZA Žilina Jánom Novosadom

 
 
 

Broďaniho obhajoba majstrovského titulu

 

Jedným z najväčších žilinských želiezok v ohni bol dorastenec Alexander Broďani, ktorý bol úradujúcim majstrom SR. Ten s prehľadom prešiel eliminačnými kolami, kde zdolal súperov z Trnavy a Detvy. Vo finále napokon po veľmi dobrom taktickom výkone zdolal ďalšieho pretekára z Trnavy a po druhý krát za sebou sa tešil zo zisku titulu majstra SR. Víťazstvo je to o to cennejšie, že jeho finálový súper Oliver Ivančík sa umiestnil v prvej desiatke na nedávnych majstrovstvách sveta v Turecku.

 
 
 
 

Foto: Alexander Broďani – majster SR 2022

 
 
 

Mnohí prekročili svoje tiene

 

U viacerých reprezentantov AC UNIZA sa ukázal narastajúci trend výkonnosti a vo viacerých prípadoch možno hovoriť o prekročení vlastného tieňa. Obzvlášť u tých menej skúsených mali bronzové medaile cenu zlata. V niektorých prípadoch ich navyše od postupu do finále delilo skutočne máličko – Veronika Vrabcová, Stella Bytčanek či Martin Krempaský prehrali semifinále len na vlajky po remízových výsledkoch. Šancu na lepšie umiestnenie mal taktiež Michal Kočuta, ktorý však v systéme „každý s každým“ napokon neudržal vedenie v dobre rozbehnutom priamom súboji o 2. miesto. Spomenúť treba tiež striebro Tomáša Králika, ktorý je žilinským odchovancom, no kvôli študijným povinnostiam v októbri prestúpil do Karate Klubu CMK Banská Bystrica.

Žilinskí karatisti po období mierneho útlmu opäť začínajú ukazovať zlepšujúcu sa formu a veríme, že tento trend bude pokračovať. Medailistom k úspechom srdečne gratulujeme a prajeme veľa šťastia v ďalšej práci.

Výsledkový servis

1. miesto – Majster SR:
Broďani Alexander – Kumite dorastenci 14-15 rokov do 63kg

3. miesto:
Bytčanek Stella – Kumite dorastenky 14-15 rokov do 61kg
Kočuta Michal – Kumite starší juniori 18-20 rokov do 75kg
Krempaský Martin – Kumite mladší dorastenci 12-13 rokov nad 55kg
Pechotová Aneta – Kumite staršie juniorky 18-20 rokov do 55kg
Vrabcová Veronika – Kumite mladšie dorastenky 12-13 rokov do 47kg
Vrabec Matej – Kumite juniori 16-17 rokov do 55kg

COACH TEAM: Ján Novosad a René Adler

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.