Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

12

Úspešná mládež na 42. Veľkej cene Slovenska


V dňoch 26.-27.3.2022 sa v Bratislave konal 42. ročník veľkého medzinárodného turnaja Grand Prix Slovakia. Turnaj bol pre vekové kategórie kadetov, juniorov, U21 a seniorov zaradený medzi nominačné turnaje ME a štartovalo na ňom 1945 pretekárov z 30, prevážne európskych krajín. Na turnaji sa predstavili aj reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina, ktorí v tvrdej konkurencii vybojovali 3 cenné kovy.

V prvý deň turnaja štartovali vekové kategórie od kadetov až po seniorov. V tento deň sa naším medailovo nezadarilo, no v 2 prípadoch zaostali za pódiom len tesne. Tomáš Králik a nová posila klubu z Francúzska – Noah Yeye – sa zhodne umiestnili na nepopulárnej „zemiakovej“ pozícii.

V nedeľu štartovali detské a žiacke kategórie, kde nám radosť spravili predovšetkým Sabina Blašková a Jakub Vrabec. Prvá menovaná získala zlato v súborných cvičeniach kata a striebro v športovom zápase kumite. Jakub sa presadil v kata, pričom na krku sa mu ligotal bronz. Ani v nedeľu sa Žilinčania neobišli bez „zemiakov“ a ďalšie dva získali Maximilián Krempaský a Jonáš Jasenka.

Výsledkový Servis:

1. miesto: Sabína Blašková – Kata individual dievčata U8,

2. miesto: Sabína Blašková – Kumite dievčata U8 – 20 kg,

3. miesto: Jakub Vrabec – Kata chlapci U8,

5. miesto: Tomáš Králik – Kumite kadeti +70 kg,

5. miesto: Noah Yeye – Kumite muži U21 -67 kg,

5. miesto: Jasenka Jonáš – Kumite chlapci U10 -30 kg,

5. miesto: Maximilián Krempaský – Kumite žiaci U12 -40 kg,

7. miesto: Nella Dršková – Kumite dievčatá U12 +40 kg,

9. miesto: Adam Remiš – kumite juniori -68 kg.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.