Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jún

21

Žilinčania na ME v karate v Prahe


V dňoch 16. – 19.6.2022 sa v Prahe uskutočnia majstrovstvá Európy dorastencov, juniorov a U21 v karate. Skvelou správou pre Žilinu je, že Slovensko na turnaji budú reprezentovať až dvaja pretekári Karate Klub AC UNIZA Žilina. Sú nimi Jakub Pechota a Miroslava Pevalová. Pechota bude štartovať v piatok 17.6.2022 v kategórii kumite dorastenci do 52 kg, zatiaľ čo Pevalová sa na tatami predstaví v sobotu 18.6.2022 v kategórii kumite žien U21 do 61 kg.

V oboch prípadoch sa jedná o premiéru na ME, hoci nováčikovia to rozhodne nie sú. Mirka je čerstvou majsterkou SR v kategórii U21 a v minulosti to dotiahla do štvrťfinále svetového pohára v Chorvátsku. Jakub má na svojom konte tituly majstra SR v individuálnej aj teamovej kategórii a za pozornosť stojí jeho skvelé 9. miesto na aprílovom svetovom pohári na Cypre. Zastúpenie Žilinčanov na ME v Prahe dopĺňa aj reprezentačný tréner SR Ján Novosad, pre ktorého sa jedná už o siedmy šampionát.

Žilinské karate stále čaká na svoju prvú medailu z majstrovstiev sveta či Európy, hoci v prípadoch Evy Novákovej, Sarah Hrnkovej, Juraja Tabaka či Mareka Pončku k nej bolo veľmi blízko. Všetci menovaní sa na svetových či európskych šampionátoch prebojovali až do semifinále. V medailových zápasoch im však povestný kúsok šťastia chýbal. ME v Prahe sú teda novou šancou a my naším reprezentantom držíme prsty.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.