Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

mar

01

Žilinskí karatisti úspešní v Budapešti


V sobotu 26.2.2022 sa v Budapešti konal 32. ročník medzinárodného turnaja Tatami Cup v karate. Na turnaji sa zúčastnilo aj 9 pretekárov Karate Klubu AC UNIZA Žilina. Po dlhej súťažnej pauze spôsobenej pandémiou vírusu COVID 19 to bola pre väčšinu z nich súťažná premiéra. Dôležitosť turnaja podčiarkuje skutočnosť, že tento bol zaradený medzi nominačné turnaje pre nadchádzajúce ME dorastencov, juniorov a U21, ktoré sa v júni uskutočnia v Prahe. Žilinčania sa v konkurencii desiatok zahraničných klubov nestratili a vybojovali 4 pódiové umiestnenia.

Ako prvá do bojov zasiahla ešte len 7 ročná Sabína Blašková, ktorá si svoje sily zmerala s rovesníčkami v súťažných disciplínach kata aj kumite. Pri svojej premiére na takomto turnaji získala v športovom zápase kumite bronzovú medailu.

O niekoľko hodín neskôr štartoval dorastenec Tomáš Králik v kategórii + 70 kg. Ten sa po veľmi dobrých výkonoch v eliminačných kolách prebojoval až do finále, kde však nestačil na svojho krajana Lukáša Bohunického. Po prehre 2:0 obsadil druhé miesto.

Medailové ťaženie Žilinského klubu zavŕšili vo večerných hodinách Jakub Labuda a Alexander Greguš. Obaja sú odchovancami klubu TJ Sokol Žilina. Chalani v náročných kategóriach zabojovali skutočne príkladne a po dobrých taktických výkonoch zhodne získali bronz. Ten má v Jakubovom prípade hodnotu o to väčšiu, že znamenal zisk cenných bodov do nominačného rebríčka pre ME.

Aj keď to výsledkovo ďalším podľa predstav nevyšlo, ich výkony rozhodne sklamaním neboli. Jakub Pechota, Adam Remiš, súrodenci Martin a Maximilián Krempaskí či Michal Kočuta proti náročným súperom z Maďarska, Rumunska, Talianska a Slovenska vybojovali vyrovnané, ba dokonca aj víťazné zápasy, no na medaile to nestačilo. Azda najviac to zamrzelo v prípade Michala Kočutu, ktorý svoje dvojbodové vedenie v bronzovom zápase stratil v poslednej sekunde.

V každom prípade zisk 4 medailí, po dvoch predošlých neúspešných účastiach, znamená na tomto podujatí klubový rekord. Našim reprezentantom srdečne blahoželáme a prajeme veľa síl do ďalšej práce.

Výsledkový servis:
2. miesto:
Tomáš Králik – kumite dorastenci +70 kg

3. miesto:
Sabína Blašková – kumite U8 -23 kg
Jakub Labuda – kumite juniori +76 kg
Alexander Greguš – kumite U14 -45 kg

5. miesto:
Michal Kočuta – kumite juniori -68 kg

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.