Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

23

Euro Cup: Z Rakúska vezieme dve zlaté !


2 zlaté, 1 strieborná a 2 bronzové medaily toto je záverečná vynikajúca štatistika Žilinčanov na európskom pohári v karate v Rakúsku. V sobotu 20.5.2023 sa na tatami v Zell Am See predstavilo 788 športovcov zo 126 klubov Európy, ktorí vytvorili spolu 1178 štartov. Karate Klub AC Uniza Žilina na tomto turnaji reprezentovalo 10 pretekárov a trénerský tandem Ján Novosad (reprezentačný tréner SR) a Michal Sýkora. Okrem samotných medailí však zaujal aj pohľad na výslednú tabuľku klubov. V nej Žilinčania, spomedzi všetkých 126 klubov, obsadili vynikajúce 16. miesto.

Turnaj mal veľmi vysokú úroveň a nebyť smoliarskych prehier Stelly Bytčanek, Alexandra Broďaniho, Olivera Bodnára a Vladyslava Viuna, mohla byť naša bilancia ešte lepšia. V každom prípade je to dobrý signál pred blížiacimi sa majstrovstvami SR detí a žiakov a predovšetkým pred Svetovým pohárom mládeže WKF, ktorý sa uskutoční koncom júna v Chorvátsku.

Výsledkový servis:

  1. miesto:

PAVLOVIČ MÁRIO – KUMITE INDIVIDUAL MALE U14 -45
SÝKORA RICHARD – KUMITE INDIVIDUAL MALE U12 -35

2 miesto:

MASNÝ JURAJ – KUMITE INDIVIDUAL MALE U12 -45

  1. miesto:

PECHOTA JAKUB – KUMITE INDIVIDUAL MALE U16 -57
JASENKA JONÁŠ – KUMITE INDIVIDUAL MALE U12 -35

  1. miesto:

OLIVER BODNÁR – KUMITE INDIVIDUAL MALE U14 -40

  1. miesto:

BYTČANEK STELLA – KUMITE INDIVIDUAL FEMALE U16

Celému teamu gratulujeme a ideme ďalej.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.