Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jan

23

Staršie žiačky sa stali víťazkami prvého turnaja česko-slovensko-poľskej ligy


Staršie žiačky sa zúčastnili tzv. česko-slovensko-poľskej ligy, ktorá sa každoročne organizuje po jesennej časti ligy v jednotlivých krajinách. Pohraničné kraje vysielajú do súťaže tímy, ktoré sa umiestnili na prvých dvoch priečkach. V našej lige to bol náš tím, ktorý postúpil z prvého miesta a tím MHK Bytča z druhého miesta.

Prvý turnaj sa uskutočnil 21.januára v poľskom meste Ruda Slaska. Naše dievčatá predvádzali výbornú rýchlu hádzanú, za ktorú sme dostali pochvaly od súperov aj divákov. Krásne sme zvládli prechod do rýchleho protiútoku aj hru na postavenú obranu. Hrací čas bol 2×18 min a celkovo sme súperom nastrieľali 113 gólov a inkasovali len 45. Výborne zachytala naša Terezka a strelecky sa presadili takmer všetky hráčky, ktoré zasiahli do hry. Najviac gólov strelili Anička (24) a Majka (23), ale toto nebolo v našej hre podstatné, pretože dievčatá predvádzali oku lahodiacu kolektívnu hru. Tešíme sa z návratu Viki do zápasov, ktorá výborne organizovala našu hru. V zápasoch sa ukázali všetky hráčky okrem zranenej Marcely a mali možnosť tak získať hernú prax.

Naši skvelí verní diváci a náš fotograf nám opäť pripravili nádhernú atmosféru, za čo im veľmi pekne ďakujeme!

Ďalšie dva turnaje sa uskutočnia vo februári, a to 5.februára na Morave a 18.februára u nás v Žiline v športovej hale na Rosinskej ceste 4, preto veríme, že nás prídete povzbudiť. Zároveň veríme, že organizáciu tohto turnaja podporí aj VÚC a Mesto Žilina. Naši mladší žiaci totiž rovnako ako my sú víťazmi svojej kategórie a postúpili do ČSPL. V Žiline tak budeme organizovať až dva turnaje tejto medzinárodnej súťaže.

Výsledky prvého turnaja

SMF-HK Žilina porazila postupne: 1.SC Bohumín 32:14, Swientlochowice 30:8, Sokol Poruba 28:12, Ruda Slaska 23:11. 

Zostava a celkový počet strelených gólov: T. Matisová, D. Jurkovičová, K. Klabníková – A. Učníková (13), M. Bartková (23), A. Šubjaková (24), V. Benedigová (12), M. Ďuranová (15), T. Tardová (13), E. Mistríková (10), L. Hlušková (5), L. Beňušová, N. Laurenčíková, M. Pavlíková

Trénerky: R. Bartková, K. Holbojová 

Vedúci: M. Jasenka

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.