Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jún

24

V Žiline premiérovo svetový teqball


V sobotu 20.júla sa na Hlinkovom námestí uskutoční vôbec prvý medzinárodný turnaj v novom, rýchlo sa rozvíjajúcom, športe – teqballe.

Spojenie futbalu a stolného tenisu či nohejbal na zaoblenom stole. Tak by sa v krátkosti dal predstaviť šport, ktorý si za desať rokov od svojho vzniku podmanil futbalové superhviezdy, aj mladú generáciu po celom svete. Teqball zaujme svojou dynamickosťou, ale aj technikou, ktorú zvládnu len tí najzdatnejší. Šport, ktorý sa netají ambíciami dostať sa do programu olympijskych hier, smeruje konečne aj do Žiliny.

„Podujatie Žilina Teqball Open je po školských a menších lokálnych turnajoch v Žiline prvým veľkým teqballovým podujatím. Ja ako Žilinčan sa veľmi teším, že sa nám podarilo podujatie dostať do kalendára svetovej teqballovej federácie FITEQ, čo je samozrejme lákadlom pre účasť aj pre hráčov svetovej špičky. Žilinčania si budú môcť pozrieť vrcholový teqball v podaní svetovej trojky v mužskom singli, ale aj najlepších hráčov zo Slovenska. Súčasťou programu bude aj amatérsky turnaj dvojíc a priestor dostanú aj mládežníci,“ priblížil podujatie zakladateľ žilinského teqballového klubu ZA-TEQ a generálny sekretár Teqballovej federácie Slovenska, Jakub Mihálik.

Organizátori podujatia pre fanúšikov, okrem možnosti vyskúšať si teqball či zapojiť sa do amatérskeho turnaja, aj oddychovú fanzónu a afterparty po skončení podujatia. V sobotu 20. júla tak bude centrum mesta patriť teqballu. Príďte sa pozrieť.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.