Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

nov

02

KARATE – HUNGARIAN OPEN 2018 & ĽUBOVŇA OPEN CUP 2018


HUNGARIAN OPEN 2018
Uplynulý víkend štartovali Žilinčania na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji Hungarian Open – Saman Cup v Budapešti. Tento turnaj je zaradený medzi nominačné turnaje ME dorastencov, juniorov a U21. O miestenky na ME týchto kategórii aktuálne bojujú aj dve Žilinčanky, Sarah Hrnková a Hana Kuklová. Trio úradujúcich žilinských majstrov SR  na turnaji doplnil aj mladší dorastenec Tomáš Králik a aj vďaka jeho výkonom, bolo možné konštatovať, že čo pretekár to medailový zásah.

Dvadsaťjednotkárky śtartovali už predpoludním  a ich účinkovanie znamenalo jedno striebro a jeden bronz. Úspešnejšou z dvojice bola Kuklová, zatiaľ čo Hrnková si odniesla bronz.

Večer sa o nečakané prekvapenie dňa postaral Tomáš Králik, ktorý po štvrtom mieste vo svojej vekovej kategórii (starší žiaci), štartoval na ostaršenie aj medzi mladšími dorastencami. Tomáš to v oboch kategóriách dotiahol až do semifinále, kde na svojich súperov už nestačil. Práve v staršej vekovej kategórii mu reparát vyšiel na výbornú a pre žilinské farby tak získal cenný bronz.  

Otvorené Majstrovstvá Západoslovenského kraja mládeže – Topoľčany
O deň neskôr sa v Topoľčanoch konali otvorené majstrovstva Západoslovenského kraja mládeže, na ktorých štvorčlenná výprava AC UNIZA Žilina niesla domov 3 bronzové medaily. Úspešní boli dorastenec Michal Kočuta a starší žiaci Alexander Broďani a Matúš Surovčík. Všetci menovaní štartovali v kategórii športového zápasu kumite. Začínajúca katistka Viktória Broďaniová bola klasifikovaná na siedmom mieste.

ĽUBOVŇA OPEN CUP 2018
Ešte o týždeň skôr sa v starej Ľubovni konal tradičný turnaj ĽUBOVŇA OPEN CUP 2018. Na tomto turnaji reprezentovala klub AC UNIZA Žilina mini výprava v podobe Tomáša Králika v kategórii športový zápas kumite starší žiaci nad 40 kg a mladšej dorastenky Moniky Novákovej v kategórii kumite do 50 kg. Tomáš vo svojej kategórii našiel premožiteľa až vo finále a jeho striebro neskôr doplnila Monika Nováková bronzom.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.