Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

16

Karatisti triumfovali v Starej Ľubovni a vo Viničnom


Pechota a Bello víťazmi slovenského pohára žiakov v karate.

V sobotu 13.4.2019 sa v Starej Ľubovni uskutočnilo záverečné, tretie kolo Slovenského pohára detí. Súčasťou turnaja boli tiež MSR družstiev starších žiakov. Súťaže družstiev boli v aktuálnej sezóne postupne priradené k jednotlivým kolám SP a po družstvách 6 – 7 ročných (1. kolo SP) a 8 – 9 ročných (2. kolo SP) si tentokrát zmerali sily 10 – 11 roční.

Na turnaji štartovalo 488 súťažiacich z 53 klubov, pričom vo všetkých disciplínach (kata, kumite, agility) spoločne vytvorili až 1004 štartov.

Na 3.kole turnaja sa nestratili ani najmenší reprezentanti Karate Klubu AC Uniza Žilina, ktorí si domov priviezli 9 medailí. Ich záverečná bilancia bola jedno zlato, 4 striebra a 5 bronzov.

Zlato získal Alexander Bello v kategórii kumite 8 – 9 ročných do 34 kg. V celkovom hodnotení slovenského pohára obsadil druhé miesto, pričom však v tejto kategórii jedno kolo vynechal.

Strieborné medaily získali   Mário Pavlovič (kumite), Izabela Bello (agility), Alexander Bello (agility), Jakub Buček (agility). Z bronzu sa tešili Izabela Bello (kumite), Oliver Bodnár (kumite), Dršková Nela (kumite), Pechota Jakub (kumite) a družstvo kumite chlapcov 10 – 11 ročných.

Pechota celkovým víťazom Slovenského pohára v karate

Najvýraznejším úspechom je určite triumf Jakuba Pechotu v celkovom hodnotení Slovenského pohára. Ten stál ako jediný na stupni víťazov na všetkých troch kolách a získal kompletnú zbierku medailí. V celkovom hodnotení sa na popredných priečkach umiestnila tiež Izabela Bello – 2. miesto Agility a 4. miesto kumite, Bodnár Oliver – 3. miesto kumite a Mário Pavlovič – 3. miesto kumite.

Za zmienku tiež stojí fakt, že žilinský klub má nepretržite už tretiu sezónu v rámci MSR teamov na stupňoch víťazov družstvo mladších aj starších žiakov. V roku 2017 obe družstvá získali titul majstrov SR a v nasledujúcich dvoch sezónach vždy získali bronz. Je to dôkaz toho, že naši “najmenší“ dlhodobo patria medzi absolútnu slovenskú špičku.

Výsledkový servis 3 kola SP deti – Stará Ľubovňa:

  1. miesto:

Bello Alexander – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 34kg pokročilí,

 

  1. miesto:

Bello Alexander – Agility chlapci 9 roční,

Bello Izabela – Agility dievčatá 6 ročné,

Pavlovič Mário – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 30kg pokročilí,

Buček Jakub – Agility chlapci 6 roční,

 

  1. miesto:

Bello Izabela – Kumite dievčatá 6-7 rokov do 24kg,

Bodnár Oliver – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 26kg pokročilí,

Dršková Nella – Kumite dievčatá 6-7 rokov do 28kg,

Pechota Jakub – Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 35kg pokročilí,

Team AC UNIZA – Kumite družstvá starších žiakov,

 

 

  1. miesto:

Dršková Nella – Kata dievčatá 6-7 rokov začiatočníčky,

Krempaský Martin – Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 35kg pokročilí,

Tabačková Terézia – Kumite mladšie žiačky 8-9 rokov do 37kg pokročilé.

 

Otvorené majstrovstvá Bratislavy detí a žiakov

Ešte o týždeň skôr sa vo Viničnom konali otvorené Majstrovstvá Bratislavy detí a žiakov, na ktorých sa zúčastnila aj Žilinská “mini“ výprava v zložení: Mário Pavlovič a bratia Martin a Maximilián Krempaskí. Tí vylepšili klubové štatistiky ziskom 1 zlatej, 1 striebornej a 2 bronzových medailí.

Zlato a striebro získal Mário Pavlovič, ktorý to po triumfe vo svojej vekovej kategórii 8 – 9 ročných, dotiahol až do finále aj v kategórii 10 – 11 ročných, kde štartoval na ostaršenie.  Bratia Krempaskí sa v oboch prípadoch tešili z bronzu.

Výsledkový servis Majstrovstiev Bratislavy – Viničné:  

  1. miesto:

Pavlovič Mário – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 30kg pokročilí,

 

  1. miesto:

Pavlovič Mário – Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 30kg

 

  1. miesto:

Krempaský Martin – Kumite starší žiaci 10-11 rokov do 35kg pokročilí,

Krempaský Maximilián – Kumite mladší žiaci 8-9 rokov do 34kg pokročilí.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.