Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

16

Žilinskí starší žiaci tretím najlepším tímom na Slovensku


Hokejová púť žilinských ôsmakov v sezóne 2018/2019 bola ako z rozprávky. Aj keď táto rozprávka mala v sebe aj viacero „detektívnych“ prvkov, napokon sa na krkoch mladých „vlkov“ zatrblietali bronzové medaile. 

Prvým doslova dych berúcim momentom bol postup medzi štyri najlepšie tímy, ktorý si žlto-zelení zabezpečili pár minút pred koncom duelu proti Martinu. Druhýkrát sa dych priaznivcov zastavoval v polovici duelu na ľade Dolného Kubína, keď Žilinačania prehrávali 1:0. Duel však zvládli a postúpili. Na samotných MS na nich čakala ďalšia „divočina“. Keďže v konečnej tabuľke mali tri tímy po 3 body za suverénnym Slovanom, musela sa robiť tabuľka troch, v ktorej o bronzovej medaile rozhodol až vyšší počet strelených gólov na strane MsHKM.

Záverečný turnaj majstrovstiev Slovenska

  1. deň

MsHKM Žilina – HK ŠKP Poprad 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Góly MsHKM: 28. Lašš (Harvánek), 29. Tomašec (Sluka), 60. Štefánik (M. Kuriak, Harvánek).

Zostava MsHKM: Sagan – Maťaťa, Sluka, Tomašec, Štefánik, Dadaj – Beňuš, A. Kuriak, Tretinár, Duľa, Lašš – Zrebný, Harvánek, Szatmár, M. Kuriak, Kleja – Srba, Ako. Tréneri: I. Marták, L. Lizák. 

 

  1. deň

SLOVAN Bratislava – MsHKM Žilina 8:2 (3:1, 2:1, 3:0)

Góly MsHKM: 18. Beňuš (Szatmár), 36. M. Kuriak (Sluka).

Zostava MsHKM: Sagan – Maťaťa, Sluka, Tomašec, Štefánik, Dadaj – Beňuš, A. Kuriak, Tretinár, Duľa, Szatmár – Zrebný, Harvánek, Lašš, M. Kuriak, Ako – Šmárik, Srba, Kleja. Tréneri: I. Marták, L. Lizák. 

 

  1. deň

HC Košice – MsHKM Žilina 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Gól MsHKM: 18. Duľa (Tretinár, Maťaťa). 

Zostava MsHKM: Sagan – Maťaťa, Sluka, Tomašec, Štefánik, Dadaj – Šmárik, A. Kuriak, Tretinár, Duľa, M. Kuriak – Beňuš, Zrebný, Lašš, Ako, Kleja – Harvánek, Srba, Szatmár. Tréneri: I. Marták, L. Lizák. 

 

Konečná tabuľka majstrovstiev Slovenska 2019:

  1. Slovan 9 bodov
  2. Košice 3 body
  3. Žilina 3 body
  4. Poprad 3 body

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.