Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

mar

02

Máme vicemajsterku SR 2020 v krasokorčuľovaní !


Počas víkendu 21.-23.2. sa v Bratislave konali Majstrovstvá SR 2020 v krasokorčuľovaní  juniorov, žiactva a nádejí. Z Kraso klubu Žilina sa na MS SR po splnení  kritérií nominovali a aj zúčastnili 3 pretekárky. Všetky v kategórií nádeje 8.  Striebro si po minulom roku obhájila Alicka Drdáková, ktorá po vydarenej jazde získala 29,22 bodov. Krásnu  5.priečku obsadila  Ruth Deáková s 24,52 bodmi . Zajazdila svoju najlepšiu jazdu  počas sezóny a získala tak svoje bodové maximum. Veríme, že sa jej bude rovnako dariť aj naďalej. Na 6.mieste skončila Natálka Matušková s počtom bodov 23,83. Aj napriek krásnemu umiestneniu nám padla  slza sklamania, keďže sme mali medailové ambície. Ale taký je šport, niekedy sa jazda podarí lepšie, inokedy horšie.  Vrchol sezóny majú dievčatá za sebou, avšak poľaviť sa ešte nechystáme.  Najbližšie nás čakajú preteky v Nitre 7.-8.3. a taktiež v marci  plánujeme splniť  korčuliarske testy potrebné do ďalšej sezóny. 

 Okrem klubových aktivít nezaháľame ani na škole korčuľovania pre verejnosť.  Krásnou bodkou za jarnými prázdninami bol karneval na škole korčuľovania. Na ľade sa stretli zvieratká, strašidlá, princezné, piráti ako aj ďalšie masky. Výnimočne sme sa namiesto klasickej výučby bavili – tancovali  sme a súťažili. Karneval je veľmi obľúbená hodina počas každého jarného kurzu korčuľovania. Keďže už máme polovicu kurzu za sebou, deti už majú odbúraný strach z padania, aj tie najmenšie už vedia samostatne cupkať po ľade a tak si môžeme spoločne vychutnať  chvíle zábavy.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.