Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

nov

19

Wings for life WorldRun 2021


Poznáš už Wings for Life World Run? Poď do toho v roku 2021 spolu s nami!

Opráš svoje tenisky a zapíš si 9. máj do kalendára. Wings for Life World Run sa vracia a my chceme, aby si sa aj ty pridal k charitatívnemu podujatiu, ktoré financuje výskum liečby poranení miechy.

Ôsma edícia Wings For Life World Run, globálneho dobročinného behu, ktorý zbiera finančné prostriedky, ktoré by mali pomôcť nájsť liek na poranenia miechy, je naplánovaná na 9. mája 2021. Registrácia sa otvára už teraz, 17. novembra, a my máme pre teba všetky informácie, ktoré potrebuješ.

1. Podporíš tak dobrú myšlienku

Keď sa postavíš na štart Wings for Life World Run, vybehneš do boja nielen za seba, ale aj za druhých. Pretože 100 percent všetkých vstupných poplatkov putuje priamo na nadáciu Wings For Life, ktorej misiou je vyliečiť ľudí, ktorí utrpeli poranenie miechy chrbtice.

2. Podujatie ako žiadne iné

Beh je jedinečný v tom, že cieľová čiara sa pohybuje. Volá sa Catcher Car (stíhacie auto) a 30 minút po tom, čo odštartuješ spolu s ďalšími účastníkmi v ten istý čas (nech už bežíte kdekoľvek na svete), ťa auto začne naháňať. Postupne pridáva a kde ťa predbehne, tam sa tvoj beh končí. Posledný, kto mu dokáže unikať, sa stáva svetovým šampiónom. V roku 2020 to bol britský bežec Michael Taylor, ktorý za 4 hodiny a 12 minúť prešiel 69,92 km.

3. Rýchlosť ruže prináša

V tomto prípade nemyslíme tvoje fyzické schopnosti, ale pohotové reakcie. Samozrejme, že v prvoradé je to, že robíš niečo pre svoje zdravie a pre druhých, ale pokiaľ budeš medzi prvými registrovanými na ročník 2021, dostaneš aj oficiálne tričko ako darček. Treba sa však poponáhľať! Ak pri registrácii nebudeš mať možnosť zvoliť si veľkosť trička, bohužiaľ sa minuli.

4. Aplikácia Wings for Life World Run App je pripravená

S live trackingom a virtuálnym Catcher Carom, aplikácia Wings For Life World Run ti dáva príležitosť zúčastniť sa kdekoľvek budeš chcieť. Prepojenie so sociálnymi sieťami ťa udrží v spojení s ostatnými bežcami a audio sprievodca ťa bude informovať, zabávať a motivovať v reálnom čase.
Športový riaditeľ podujatia, olympijský medailista Colin Jackson: „Náš softvér vyvíjame už päť rokov, takže virtuálny beh pre nás nie je žiadnou novinkou.“

5. Vlajkové behy sú tiež súčasťou plánu, na Slovensku budú App Runy

Okrem App Runov sú pre rok 2021 opäť plánované aj vlajkové podujatia. Tie sa za ideálnych podmienok uskutočnia v 12 lokalitách po celom svete. (Rozhodnutie padne najneskôr vo februári.)
Na Slovensku už teraz máme potvrdené App Runy v Žiline a v Trnave! Okrem toho ostáva možnosť bežať individuálne kdekoľvek sa ti zachce.

Určite sa nemusíš báť prihlásiť sa na App Run. Pokiaľ tak urobíš, no v tvojej blízkosti sa napokon otvorí vlajkové podujatie, jednoducho sa tam môžeš preklopiť – samozrejme, ak ešte budú voľné štartové miesta.

📱 Sťahuj aplikáciu na App Store a Google Play!

6. Ak máš akékoľvek otázky, sme tu pre teba

Na Facebooku sa v roku 2020 vytvorila slušná komunita, ktorá je plná podobne zapálených ľudí, ako si ty. Pokiaľ by si sa teda chcel podeliť o svoj tréningový progres, opýtať sa čokoľvek alebo ostať v kontakte s najčerstvejšími novinkami o podujatí, odporúčame ti pridať sa do našej skupiny. 👈

7. Je to zábava pre každého

Profesionálni športovci. Začiatočníci. 18-roční nadšenci. 80-roční nadšenci. A každý medzitým. Štartové pole na Wings For Life World Run je každý rok tak pestré, ako to len ide. Mnohí majú na sebe kostýmy, niektorí slnečné okuliare, niektorí zimné rukavice, ďalší čelovky (keďže v mnohých lokalitách sa beží po tme), ale hlavne má každý na tvári úsmev. Urobiť niečo dobré pre seba a zároveň pre druhých je totiž skvelá skúsenosť.
 

8. Toto je tvoja čanca byť súčasťou niečoho globálneho

Nielen, že pobežíš naraz s celým svetom, ale pridáš sa aj k odkazu, ktorý toto podujatie buduje už od roku 2014. Zatiaľ sa doň zapojilo 700 000 účastníkov zo 195 krajín, ktorí spolu nabehali sedem miliónov kilometrov a vyzbierali takmer 30 miliónov eur pre výskum poranení miechy!
A toto celé hnutie sa nezastaví, kým sa liek nenájde.
Wings for Life World Run 2021 sa koná 9. mája 2021. Registrácia je spustená od 17. novembra 2020 na stránke Wings For Life World Run.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.