Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

mar

11

K1 Premier League v Istanbule aj s našou účasťou


Už najbližší víkend, 12.-14. marca, sa v tureckej metropole uskutoční prvý z tohtoročnej série svetových pohárov – K1 Premier League. Po dlhej pandemickej prestávke je to prvý veľký turnaj, pričom pre väčšinu členov reprezentácie SR je to prvý turnaj vôbec. Nás však teší, že na tejto „skúške ohňom“ sa zúčastnia aj dve pretekárky Karate Klubu AC Uniza Žilina.

V kategórii športového zápasu kumite žien do 55 kg nás bude reprezentovať Hanča Kuklová a v kategórii do 61 kg sa predstaví Sarah Hrnková. Hanča zasiahne do bojov už v piatok o 18:00 a Sarah o deň neskôr – v sobotu o 12:00 miestneho času.

Reprezentantky Karate Klubu AC Uniza Žilina – Sarah Hrnková (vľavo) a Hana Kuklová (vpravo).

Nachádzame sa v olympijskom roku, v ktorom karate zažije svoju očakávanú olympijskú premiéru. Niekoľko miesteniek do Tokya je ešte stále v hre a o to náročnejšie boje možno v Istanbule očakávať.

Viac o turnaji, ako aj priebežné výsledky, môžete sledovať na turnajovej stránke portálu www.sportdata.org a tiež oficiálnej stránke svetovej federácie karate (WKF) wkf.net .

 

Fandite naším dievčatám spolu s nami 🙂

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.