Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

mar

15

Skvelé správy z Istanbulu: Hrnková vo štvrťfinále SP


Svetový pohár K1 Premier League v Istanbule je v plnom prúde a naše dievčatá už majú svoje vystúpenia za sebou.

Hane Kuklovej štvrtkový žreb hneď do prvého kola prisúdil trojnásobnú víťazku svetového pohára a mnohonásobnú medailistku z Iránu – Khaksar Travat. Hanči sa žiaľ v piatok prekvapiť nepodarilo a po výsledku 8:0 sa s turnajom musela rozlúčiť hneď v úvode.

Hana Kuklová – K1 Premier League Istanbul

 

Všetko však napravila Sarah Hrnková, ktorej sa v sobotu (13.3.2021) podarilo prebojovať až do finále svojho tatami (pozn.: pre vysoké počty súťažiacich sa zápasí na 4 zápasiská). Celkovo to znamenalo účasť v osmičke najlepších. Sarah po voľnom žrebe v prvom kole, zdolala Kolumbijčanku Ospinu Carmonu Alejandru 4:4 a Ekvádorčanku Factos Jacquelin 6:4.

 

Sarah Hrnková – K1 Premier League Istanbul

Predovšetkým skalp Ekvádorčanky je veľmi cenný. Ide o 9 násobnú medailistku svetového pohára a majsterku panamerickej zóny. V spomínanom štvrťfinále na Sarah už čakala ďalšia Iránka zo svetovej špičky – Alesaadi Shima. Súboj bol však nad jej sily a prehra 0:5 znamenala pre Žilinčanku stopku. Keďže Iránka následne prehrala v boji o postup do finále, Sarah už do boja o bronz nezasiahla, hoci veľa skutočne nechýbalo.

 

V každom prípade, pre ešte stále juniorku, ide o vynikajúci výsledok a pre Karate Klub AC Uniza Žilina v rámci turnajov K1 ide o najlepší dosiahnutý výsledok vôbec.

Výprava reprezentácie SR na svetovom pohári v Istanbule

Viac o turnaji, nájdete na turnajovej stránke portálu www.sportdata.org a tiež oficiálnej stránke svetovej federácie karate (WKF) wkf.net .

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.