Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

mar

15

Kráľovský návrat Milana Paleša


,,Bolo skvelé sa ukázať doma po veľmi dlhej dobe a víťazne‘‘

Žilina zažila uplynulú sobotu návrat bojových športov a hlavne návrat najlepšieho československého bojovníka v K1 Milana Paleša, ktorý pred domácim publikom naposledy bojoval ešte v roku 2019. V priestoroch Event House Žilina sledovali priamo turnaj PML 200 divákov a cez stream v pohodlí domova až niekoľko tisícok fanúšikov.

OČAKÁVANIA SA NAPLNILI

Veľkú radosť z vydarenej akcie mal organizátor Róbert Kajánek. ,,Myslím, že sa naplnili všetky očakávania. Fanúšikovia mohli sledovať celkovo 12 zápasov a kvalita bola nastavená hneď od začiatku. Z pohľadu nášho žilinského klubu Diamond Gym ako prvý nastúpil Jakub Mikovčák a postupne zbiera cenné skúsenosti. Podarilo sa mu zdolať skúsenejšieho Lukáša Kotlebu 3:0 na body. Leo Borák mal menšiu zmenu, lebo jeho súper sa zranil a jeho poľský vyzývateľ sa javil ako slušná náhrada. Leo nastúpil agresívne a za desať sekúnd bolo všetko vybavené. Milan Paleš proti Maďarovi Koczovi išiel do zápasu profesorsky a postupným tlakom začal jasne dominovať. Bola to ukážka profesionálneho boja, a tak po troch kolách znel verdikt jasne pre Žilinčana. Paleš ukázal kvalitu svetových rozmerov, čo potvrdil aj Maďar, keď nám povedal, že zatiaľ sa ešte nikdy nestretol s tak kompletným borcom.‘‘ Turnaj mal výbornú odozvu aj medzi fanúšikmi priamo v hľadisku alebo v pohodlí domova. ,,Bolo to ťažké nastaviť pre stále sa meniacu situáciu, napokon sme mohli rátať s povolenou kapacitou 25%. Mrzí ma, že sme nemohli mať všetkých fanúšikov v hľadisku, podľa mňa by sme bez problémov naplnili zimný štadión. Máme skvelé ohlasy a ja verím, že čoskoro prinesieme do Žiliny bojové športy a ukážeme našich odchovancov, ktorí prevažne cestujú po zahraničí a dosahujú vo svete fantastické výsledky,‘‘ zakončil organizátor turnaja Róbert Kajánek.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.