Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

05

Dve Majsterky Slovenska, jedno striebro a bronz pre Kraso klub Žilina!


Cez víkend 2.-3.4.2022 sa v Košiciach konalo vrcholné podujatie sezóny  Majstrovstvá Slovenska v krasokorčuľovaní. Pre kategórie Nádeje, žiactvo a juniorské kategórie.  S Kraso klubu Žilina si vybojovalo miestenku na MS SR až deväť detí. Keďže kvôli koronavírusu sa MS SR 2021 nekonali, v roku 2020 náš klub na MS SR reprezentovali iba tri dievčatá a domov sme si odniesli jednu striebornú medailu. V tomto roku má náš klub počas celej sezóny skvelé výsledky a dokázali sme to aj na MS SR. Získlai sme 2x zlato, 1x striebro a 1x bronzovú medailu.Titul Majsterky Slovenska získali v kategórii Nádeje 8 Laura Korbašová s vysokým náskokom a bodovým ziskom 31,78 bodov a Alicka Drdáková v kategórii Nádeje 10 s osobným maximom 42,58 bodov. V kategórii Nádeje 10, kde sme počas sezóny viackrát obsadzovali aj všetky tri medailové priečky sme sa okrem zlata tešili aj zo  striebra zásluhou Natálky Matuškovej, ktorá taktiež predviedla svoju najlepšiu jazdu sezóny, za ktorú získala 39 bodov. Všetky tri dievčatá počas celej sezóny predvádzali na pretekoch stabilné výkony a tak sa na rovnakom mieste umiestnili aj v rebríčku Slovenského pohára. V kategórii Nádeje 10 sa na peknom  8.mieste umiestnila Ruth Deáková s 31 bodmi. 

V kategórii Nádeje 8 sme počas sezóny usilovne trénovali, aby si dievčatá splnili podmienky potrebné k postupu na MS SR . Už to, že v tejto kategórii štartovali 4 dievčatá z nášho klubu bolo pre nás víťazstvo.

Laura Korbašová – 1.miesto 31,78 b.

Daria Vargová  – 12.miesto 18,68 b.

Dorotka Káčerová – 13.miesto 18,27 b.

Charlotka Tichá – 14.miesto 17,46 b.

Krásne prekvapenie nás čakalo v kategórii Nádeje 7. Po vydarenej jazde si bronzovú medailu do Žiliny priniesla Eliška Cenigová, ktorá získala 19,34 bodov. V kategórii Nádeje 7 nás reprezentovala aj Nelka Pažická. Skončila na 9.mieste  s 15,63 bodmi.

Veľká vďaka patrí trénerskému tímu za ich prácu, rodičom a starým rodičom za obetavosť , vedeniu mesta a zimného štadiónu za podporu nášho športu a samozrejme aj deťom za ich snahu a úsilie na tréningoch.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.