Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

apr

12

Pevalová majsterkou Slovenska v karate. Team žien AC UNIZA so skvelou sériou


V sobotu 9.4.2022 sa v Bratislavskej NTC aréne konali majstrovstvá Slovenska seniorov a U21 v karate. Turnaj sa uskutočnil za účasti 110 súťažiacich z 30 klubov, ktorí vytvorili dovedna 189 štartov. Svoje zastúpenie na žinenkách mal aj Karate Klub AC UNIZA Žilina, ktorý zaknihoval 7 cenných kovov.

Najlepšie si počínala Miroslava Pevalová, ktorá víťazstvom v kategórii športového zápasu kumite žien U21 -61 kg získala svoj premiérový titul majsterky Slovenska. Tento triumf je významný aj z hľadiska prebiehajúcich nominačných bojov o juniorské ME, ktoré sa budú konať v júni v Prahe.

Od Pevalovej to však nebolo všetko, spoločne so Sarah Hrnkovou bojovali aj v seniorskej kategórii kumite žien -61 kg. Tu si lepšie počínala Hrnková, ktorá obsadila striebornú priečku, zatiaľ čo Pevalová pridala bronz.

Neskôr dali o sebe vedieť aj seniori v kategóriách masters – nad 35 a nad 55 rokov. Tu sa predstavili Milan Dokoupil, Viliam Rojko a Renáta Kuchariková. Prvý menovaný získal bronz v disciplínach kata aj kumite, zatiaľ čo Rojko zaknihoval striebro v kumite. Potešením bolo aj striebro trénerky mládeže Renáty Kucharikovej v športovom zápase kumite nad 35 rokov.

V teamovej súťaži kumite žien sa družstvu Karate Klubu AC UNIZA Žilina podarilo predĺžiť úctyhodnú sériu, keď sa po 4. krát v rade prebojovali až do finále. Po zisku 2 titulov sa im tento krát podarilo zaknihovať druhé striebro.

Výsledkový servis:
1. miesto – majsterka SR: Pevalová Miroslava – Kumite staršie juniorky 18-20 rokov do 61kg,

2. miesto: Hrnková Sarah – Kumite seniorky do 61kg,

2. miesto: Karate Klub AC UNIZA Žilina – Kumite družstvá ženy,

2. miesto: Kuchariková Renáta – Kumite seniorky nad 35 rokov BRH,

2. miesto: Rojko Viliam – Kumite seniori nad 55 rokov BRH,

3. miesto: Pevalová Miroslava – Kumite seniorky do 61kg,

3. miesto: Dokoupil Milan – Kata seniori nad 55 rokov,

3. miesto: Dokoupil Milan – Kumite seniori nad 55 rokov BRH.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.