Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

jan

24

Medailový Ružomberok pre Kraso klub Žilina!


Počas víkendu 22.-23.1. sa 13 detí z nášho klubu predstavilo po dlhej pauze, kedy boli všetky preteky zastavené, na pretekoch  v Ružomberku. Náročné tréningy a niekedy aj kúsok šťastia nám zabezpečil ďalších 8 medailí pre Kraso klub Žilina. Sme radi, že sa konečne podarilo vrátiť deti na tréningy. Aby  mali motiváciu zlepšovať sa je veľmi dôležité aby sa zúčastňovali aj na pretekoch.  Nakoľko boli všetky preteky od 25.11. až doteraz zrušené, prejavilo sa to v vo vysokej účasti pretekárov z celého Slovenska  na pretekoch v Ružomberku.

Najväčšie prekvapenie nás čakalo v kategórii Nádeje 10, kde v konkurencii 25 detí obsadili všetky medailové priečky naše pretekárky.  Zlato a svoj bodový rekord 40,44 získala Alicka Drdáková. Na 2.mieste sa so ziskom 33,69 bodov  umiestnila  Natálka Matušková a bronz získala Ruth Deáková, ktorá si ziskom 31,39 bodov  tiež vylepšila  svoje osobné  maximium. Na 20.priečke sa umiestnila Emka Cenigová /18,67 b/.

V kategórii Nádeje 9 nás reprezentovala Lujza Tamašiová, ktorá obsadila 12.miesto so ziskom 17,72 bodu. Zaradenie 2 nových piruet prinieslo Lujze jej osobný bodový rekord.

V kategórii Nádeje 8, kde štartovalo 20 pretekárok,  opäť dominovala naša pretekárka Laura Korbašová so ziskom 28,73 bodov . V tejto kategórii sme mali až 4 pretekárky. Pekný výkon predviedla aj Daria Vargová /9.miesto a 17,11 b./, Charlotte Tichá /10.miesto a 15,17 b./ a Dorka Káčerová /13.miesto a 12,86 b./

 

V najmladšej kategórii Slovenského pohára Nádeje 7  sa obe naše pretekárky veľmi snažili a nakoniec im pekné výkony priniesli aj pekné umiestnenia . Obe skončili s rovnakým bodovým ziskom 15,61. Keďže  Eliška Cenigová  mala o kúsok viac bodov za umelecký prejav, získala 2.miesto a Nelka Pažická s lepším technickým skóre sa tešila z 3.miesta.

V kategórii juniori a juniorky B nás úspešne reprezentoval Matej Čurík – s 39,19 bodmi. Získal 2.miesto.

V kategórii Hobby silver staršie sa predstavilo 10 pretekárov a Kristína Matušková s 29,09 bodmi si taktiež odniesla zlato.

Tieto  preteky a krásne výsledky detí nás potešili.. Aj keď posledné 2 sezóny boli naozaj ťažké, snažíme sa nevzdávať a trénovať maximum ako je to možné. Máme pred sebou stále nové a nové výzvy.

Ak sa aj vám páči krasokorčuľovanie a  máte doma neposedné deti vo veku 4-5 rokov, radi ho medzi nami uvítame.  

MD

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.