Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

feb

01

Aj na východe Slovenska Kraso klub Žilina zabodoval!


Počas víkendu 28.-30.1.2022 sa 10  pretekárok z Kraso klubu Žilina predstavilo na 51. ročníku Veľká cena Košíc a 28. ročníku Košická korčuľka 2022. Napriek ďalekej ceste a riadnej zime sme si tieto preteky vychutnali. Po zamrznutom štadióne spred týždňa v Ružomberku nás čakala krásna vynovená Crow aréna v Košiciach. Priestranné šatne, teplá chodba a bufet s výhľadom na ľadovú plochu a k tomu 9 medailí v nás zanecholo skvelý dojem z pretekov.

Za svojimi prvými pretekmi vycestovala aj šesťročná Sabinka Šušková. Za jazdu na hudbu z rozprávky o Aladinovej lampe  získala 2.miesto a domov si odniesla pohár pomaly väčší než ona.                     

V katégórii sedem ročných dievčat  obe naše pretekárky stáli na stupňoch pre víťazov. Okrem toho, že sa tešili z krásnych pohárov si pekným výkonom  zvýšili svoje osobné bodové maximá:

Nelka Pažická – 2.miesto, 18,43 bodov

Eliška Cenigová  – 3.miesto, 17,93 bodov

V kategórii  Nádeje 8 nás v Košiciach reprezentovala iba Laura Korbašová.  Aj napriek pádu po dvojitom flipovi mala nad svojimi súperkami náskok a     so ziskom  27,88 bodov obsadila prvú priečku.

Naším želiezkom v ohni je kategória Nádeje 10. Opäť sa nám podarilo získať 1.a 2. miesto zásluhou  Alicky Drdákovej /37,58 bodov/ a Natálky Matuškovej /32,31 bodov/. Prvý krát v sezóne sa na pretekoch predstavila aj Sofia Šušková, ktorá obsadila 9.miesto s 22,76 bodmi.

Julka Adamčíková získala striebro v kategórii mladšie žiactvo B s 24,09 bodmi.

Aj v hobby kategóriách dominovali Žilinčanky. Nikolka Bukovcová si pripíjala na svoje dvanáste narodeniny so zlatým pohárom, ktorý získala v kat. Hobby mladšie silver /24,03 b./

Kristínka Matušková v Hobby silver staršie získala 1.miesto s počtom     bodov  30,83 bodov.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.