Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

máj

05

Skvelý úspech karatistu Jakuba Pechotu na svetovom pohári v Limassole


V dňoch 29.4. – 1.5.2022 sa v Limassole (Cyprus) pod hlavičkou WKF konalo významné podujatie Karate 1 Youth League (Svetový pohár mládeže). Na turnaji štartovalo 1612 pretekárov z 1094 klubov z 51 krajín celého sveta. Karate Klub AC UNIZA Žilina na turnaji reprezentovali Jakub Labuda, Jakub Pechota a tréner Ján Novosad. A v tvrdej konkurencii sa Žilinčania nestratili.

Už v piatok štartoval starší z Jakubov – Labuda. Ten v prvom kole narazil na súpera z Rumunska a možno povedať, že v celom zápase bol lepší než súper. Vytvoril si niekoľko dobrých situácii, z ktorých aj získal body. V zápase dva krát vyhrával, no kop súpera v závere zápasu znamenal otočenie skóre na 2:3, po ktorom sa Jakub musel s turnajom rozlúčiť.

O deň neskôr zažil svoju premiéru na takomto podujatí Jaku Pechota. Ten v niektorých momentoch siahol na dno svojich síl a výsledok bol očakávanie dobrý. Jakub v prvom kole narazil na súpera z Talianska, ktorého zdolal 5:2. V druhom kole narazil na silného súpera z Egypta, ktorému podľahol 0:5. Egypťan sa však neskôr cez súperov z Cypru, Francúzska a Belgicka prebojoval až do finále, čo pre Pechotu znamenalo účasť v repasáži. Tam si Jakub najskôr poradil s náročným súperom z Česka, s ktorým zápas rozhodol až v poslednej sekunde a následne sa stretol s rovesníkom z Cypru. Aj v zápase s domácim pretekárom šiel Jakub do vedenia, ktoré si pomerne dlho strážil. Chyba v obrane v druhej polovici zápasu ho napokon stála víťazstvo a po prehre 1:3 tak svoje ťaženie na turnaji ukončil. Jakubove počínanie však v konečnom účtovaní znamenalo vynikajúcu 9. priečku, čo je výsledok, ktorý sa vzhľadom na veľkosť podujatia skutočne počíta.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.