Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

feb

21

ZOH 2022: Slovenskí hokejisti získali historický bronz


Olympijská hokejová rozprávka má napokon pre Slovensko šťastný koniec. Naši reprezentanti porazili v súboji o bronz Švédsko 4:0 a zaknihovali si historický úspech pod piatimi kruhmi. V MSHKM nás môže tešiť, že výrazný podiel na úspechu slovenského národného tímu mali aj odchovanci žilinského hokeja Marek Hrivík a Peter Cehlárik, ako aj Miloš Roman, ktorý pred odchodom do Třinca začínal s hokejom práve pod Dubňom. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť ani na fakt, že v bronzovej partii Craiga Ramsaya nechýbal ani ďalší hokejista so žilinským domicilom Adrián Holešinský.

„Zatiaľ si uvedomujem asi len na 30 percent, čo sme dokázali. Ešte to celé len príde. Dúfam, že sú na nás doma všetci hrdí a užívajú si to. Hrali sme jeden pre druhého počas celého turnaja, všetci sme bojovali za tím. Dnešný zápas bol náročný, nebolo to med lízať, každý z nás si siahol na dno síl. Dokázali sme však všetkým, že Slovensko vie hrať hokej a má dobrých hráčov. Dúfam, že sme inšpirovali aj mladšie generácie. Niečo podobné sa udialo v roku 2002, keď sme získali zlato z MS. Verím, že tento úspech pomôže ďalším generáciám,“ reagoval bezprostredne po víťaznom zápase o bronz slovenský kapitán Marek Hrivík.

Zápas o 3. miesto: Švédsko – Slovensko 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Góly: 24. Slafkovský (Čerešňák), 33. Takáč (Regenda), 59. Slafkovský (Cehlárik), 59. Regenda. Rozhodovali: Gouin (Kan.), Romasko – Lazarev, Šalagin (všetci Rus.), vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1229 divákov.

Švédsko: Lars Johansson – Bengtsson, Fantenberg, Folin, Holm, Pudas, Tömmernes, Lennström – Klingberg, Lander, Bromé – Everberg, Wallmark, Holmberg – Friberg, De La Rose, Nordström – Brodin, Linus Johansson, Rydahl. Tréner: J. Garpenlov.

Slovensko: Rybár – Čerešňák, Čajkovský, Marinčin, Rosandič, Kňažko, Gernát, Nemec – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Regenda, Roman, Takáč – Daňo, Hudáček, Pospíšil – Kelemen, Krištof, Zuzin – Jurčo. Tréner: G. Ramsay.

Zdroj: MsHKM Žilina

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.