Mesto Žilina – Šport a iné športové aktivity

Šport, škol. športová liga, športové aktivity

feb

09

UYL: Historická výhra! Pod Dubňom zdolala MŠK Žilina slávny Inter Miláno 3:1


MŠK Žilina – Inter Milano 3:1

Góly: 1. a 47. Sauer, 90.+ Vaľko – 77. Jurgens
Rozhodca: Gishamer – Riedel, Weiss (všetci Rakúsko)
ŽK: 62. Sauer, 90.+ Belko – 15. Carboni, 51. Sangalli, 86. Carboni
Diváci: 2454

ZOSTAVY

MŠK Žilina
Belko – Kopásek, Leitner (C), Aremeyaw, Owusu – Oravec (78. Stojchvski), Šnajder (63. S. Javorček), Sauer – Kaprálik (52. Bortoli), Jambor (63. Vaľko), Addo (78. L. Sauer)

F.C. Internazionale Milano
Rovida – Zanotti, Matjaž, Fontanarosa, Carboni – Fabbian, Sangalli (52. Peschetola) (C), Grygar (64. Carboni) – Casadei – Curatolo (52. Abiuso), Jurgens

Mládežnícka Liga majstrov napísala na Štadióne MŠK Žilina svoju tretiu tohtosezónnu kapitolu. A po nej zároveň MŠK píše históriu mládežníckeho futbalu pod Tatrami. Po dvoch domácich výhrach s PAOK-om a Kairatom Žilina proti Interu začať lepšie ani nemohla. Mário Sauer poslal MŠK do vedenia hneď v 1. minúte a po zmene strán okamžite pridaj aj druhý, víťazný zásah. V závere síce hostia znížili, ale žilinskú historickú výhru 3:1 a postup už nezvrátili, keďže z poslednej akcie pridal tretí gól Vaľko.

Žltozelení tak ako prvý slovenský tím v histórii postupujú v UEFA Youth League do osemfinále, ktorého žreb je na programe 14. februára.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.